12.5.09

Берлин 2

Може би най-любопитното място в западната част на Берлин - църквата-паметник Кайзер Вилхелм. Порутената камбанария е паметника, кулата и осмоъгълната пристрийка с фасада на кутийки, проектирани от Егон Айерман - църквата.

Дружба, Тахелес, Берлин Мите. Нашарените с графити руини са превзети от художници и прочее особняци, двора е засипан с пясък, от баровете се носи музика. Нощем Тахелес е дори малко страшен. Измамно - дограмите на сградата са чисто нови, събитията следват строга програма, а денем се вясват туристи с фотоапарати (очевидно). Хубаво местенце.

Тиергартен.

Пергамон. Останките от древния олтар са малко, но реконструкцията е впечатляваща.

Кризата идва дюшеш на левите в Германия.

В Берлин има необичайно много виетнамски ресторанти - по-малко от дюнерджиите, но повече от китайските. Наследство от едно отминало време?

КаДеВе, буквално Магазин на Запада, без майтап. Вътре е забавно - може цял ден да си играеш на "познай колко струва това без да гледаш цената".

Стъкларийки на Потсдамер платц.

Пернишките голфъри отстъпват само на берлинските велосипедисти.

Витенбергплатц, Лондон?

Така и не можах да установя, дали Берлинер Пилзнер или Киндл ми харесва повече. Абе, и двете стават.

Деца си играят с роботите във фоайето на Музея на комуникацията. В музея, между другото, има и експозиция посветена на воденето на дневници и блогове. Съвсем близо е българското посолство с култовия хотел Кубрат, 3 звезди.

1 коментар:

Васил каза...

Много ме кефи първата от двете стъкларийки - има приятен оптичен ефект когато скролнеш нагоре-надолу. Може би трябва да направиш една малка фотосесия с подобни опт. илюзии. ;)
Браво за снимките - знаел си какво да гледаш и как да го снимаш; имаш око, човече :)

Публикуване на коментар