19.6.07

Бележки 8

Има един билборд на Четвърти километър, с който ОРТ се рекламира като "най-голямата в света телевизия на руски език". По словореда съдя, че става дума за превод от руски, но това, което ме интересува е, как точно се измерва "големината" на една телевизия? Макар че това ще да е последното нещо което човек гледа като избира канала.
_

Може би си попадал по някоя от музикалните телевизии на Stop Me на Марк Ронсън. Ако не си, най-вероятно ще, защото се очертава да стане летен хит, срещу което аз поне нямам нищо против. Сайтът на Марк Ронсън е тук, а песничката в момента звучи в Майспейс страницата му (където за аватар си е сложил кутия цигари Ронсън, яко).
_

Апропо Майспейс, Краси направи страничка на Ема в някакъв подобен сайт - Мълтиплай. Страничката ще се използава предимно за фотогалерии, а стария Бегефото акаунт като че ли остава за други снимки, например повече от разходката ни из Кьолн, Вупертал, Дюселдорф, Бон, Щутгарт и Саарбрюкен.
_
Преди има - няма 1 година и 4 месеца, т. е. преди този блог да е замислен дори, Антония е пуснала постинг, посветен на бирата. Това не ми пречи да го препоръчам, защото има доста интересни линкове, при все, че е писан от човек, който не помирисва бира. Особено полезен ми се струва ей този ресурс за бирени уолпейпъри.
_
Едно от събитията на тази и миналата седмици е стачката на служителите на МБАЛСМ Пирогов, интересен за мен в два аспекта. Първо, оказа се, че софиянци са бая толерантни към подобни протести - такива, които блокират и без това натоварения трафик в столицата. Второ, исканията на пироговци бяха за специален държавен статут на болницата и по-високи заплати за тях, демек искаха привилегии. Нямам нищо против повишението пер се, но не е това пътя, по които да се върви, ама хич. Промените трябва да са на по-горно ниво - да се даде пълен достъп на частни фондове и болници до системата на задължително здравно осигуряване и да се пресекат всякакви корупционни практики.
_

Ето така работи конкуренцията. Пфф...

2 коментара:

Bruce Wayne каза...

Пироговци до някъде са прави, защото това е единственият надежден институт за спешна помощ и има уникална функция. стане ли катастрофа директно там возят жертвите. спасяват животи докато другите болници си похъркват сладко или дежурният лекар чука сестрите.

имат много работа и това им смъква заплатите, за справедлива кауза протестират.

plamenj каза...

абе те може да са прави за себе си, но това което искат няма да оправи здравеопазването, напротив даже.

да вземат да оборудват отделения за спешна помощ в др. клиники, ебаси, как така за 2-милионен град само 1-2 болници имат готовност...

Публикуване на коментар