25.6.07

Кейбълтел съкс!

В началото на месеца, след като се върнахме от Германия, бях изненадан от кабелния ми доставчик Кейбълтел. Всички програми бяха разбъркани, една не си беше на предишното място, а 6-7 от каналите, които гледам ги нямаше никакви - фиууу - разкарани, а на тяхно място още чалга и гаражни телевизийки.

При подобни случаи звъним по телефона в централата и питаме на касата - там обикновено си нямат идея кой канал е махнат и защо, но обещават да си запишат и предадат нататък (и толкоз). И този път минахме по каналния ред - със същия резултат, т. е. липса на резултат.

Този път обаче бяха прекалили. Заредих се с нагласа възможно най-близка до "гневен гражданин", наплюнчих моливa и надрасках това на мейла им:

От доста време съм абонат на Кейбълтел. Миналата седмица бях неприятно изненадан от промята в ТВ програмите - всички канали бяха с разменени места, а безспорно качествени и гледани от много хора телевизии като Sat 1, Rai Uno, RTL, TVE липсваха.

Наскоро честитихте на абонатите на ЕСТнет факта, че могат да гледат програмите на Диема. Може би щеше да е по-добре да се извините на старите си абонати за неудобството и ощетяването от новата програмна схема (или по-скоро програмен хаос). Ако държите на честитките, вземете да честитите Диема и на абонатите на Евроком!

Освен кабелна телевизия съм абониран и за HBO, както и за интернет от Кейбълтел. Мисля, че тези 50-60 лв, които всеки месец ви плащам ме правят добър клиент и мнението ми има значение. Ако това не е така, с неудоволствие ще се наложи да ви лиша от тях.

Моля да не ми обаснявате, че липсващите програми са заменени от други - Родина, Есет и не знам си още какво. Не са равнопоставени. Моля също да не ми обяснявате, че в момента преразглеждате списъка с програми и преговаряте нови условия. Нови условия се преговарят преди да изтече предишното споразумение. В момента програмите, които излъчвате не струват 20 лв, всъщност с изключение на 5-6 канала, няма нищо гледаемо - 6-7 чалга телевизии, 2 телешопинг канала, телевизия за лотария!

Не, честно , смятате ли, че някой, поне един човек, гледа титаничните Здраве, ВТК (това е военния ТВ канал, ако не се сещате - и него излъчвате), Телестар, Chasse&Peche?

Добре поне, че проявявате някакво чувство за хумор
на сайта си. Въпросници, Pro 7, Discovery Travel and Adventure (че то има ли такава телевизия), ARD, телефонна линия "For English speaking clients"? Прелестно!

При липсата на качествени европейски канали, не виждам как ще задържите мен, както и други платежоспособни клиенти. Надявам се проблемите да бъдат решени бързо за да можем да гледаме телевизиите, за които си плащаме.

Така, сега, 3 седмици след като пратих писмото, няма нито отговор, нито каквато и да е промяна в програмната схема. Докато преди бях в настроение да мрънкам, сега ми иде да ги пратя на майната им и да ги разнасям навякъде.

5 коментара:

Erbabic каза...

V godinite mi na kabelen potrebitel (ot 1992) dosega tova e stavalo pone vednaj v godinata.

Situaciata v polovinata ot tova vreme beshe - ako ne te kefi si hodi. Togava tova varsheshe rabota, zashtoto niamashe druga kabelna. Sega ne moga da kaja dali az sam sviknal i veche ne mi puka ili zashto no veche ne se zanimavam s otiti za dialog s tiah.

Inache super mnogo me drazni kak uj pri chastni dostavchici na vsiakav vid UTILITY uslugi, vdichkite sa na ravnihsteto na obslujvane na Toplofikacia.

Mamka im

Unknown каза...

Че кой гледа телевизия в днешно време, a kабелният интернет е МНОГО скъпа услуга, че и с ниско качество.

LAN доставчиците са по-добър избор. Тези имат покритие във вашия район:
http://www.globallan.net
http://viknet.com/
http://homelan.bg/

Сетих се! Зрелите хора гледат телевизия :-) Баща ми гледа от
http://www.itvpartner.com

Общо сигурно 60-те лв на месец които даваш ще станат на половина.

plamenj каза...

на кабелната в моя квартал влияние доста негативно вличние оказаха няколкото обединения в сектора напоследък - кейбълтел купи естнет, на практика аз в момента получавам базовия пакет на естнет, който абонатите на естнет поне преди можеха да разширяват. аз като стар абонат на кейбълтел не мога.

евроком, които нямаха представителство, купиха центрум и сигурно няма да си правят друг офис. а в локалния офис на центрум са такава мърша.

васко, въпрос на удобство - аз си имам кабел скрит под плочките и ми е по-приятно да ползвам само един доставчик, пък било и на малко по-висока цена. като дойдат ланаджиите и сателитажиите ще ми направят стените на решето.

странно е че споменаваш викнет - преди седмица ни баха насипали брошури във входа... предлагаха алуминиева дограма :))) абе странна диверсификация..

itvpartner означава да се сдобиеш с едно допълнително устройство, с отделен тунер за всички канали... ай' обясни ми как ще си програмирам двд-то да ми запише следващата серия на монк :)

Unknown каза...

viknet - явно дограма с готови дупки за кабел правят :-)

Е така е то по принцип - с една дупка повече, много повече кеф.
Да не говорим, че има хиляди решения този кабел да не се отрази на визията.

Какво е монк? Когато имаш нормален интернет няма да ти се налага да записваш нещо - за 10 мин. свяляш цели сезони на разните сериали.

Отделно когато имаш компютър можеш да управляваш кажи речи всичко, заповядай в 21-ви век - века на атрофията на тялото и ума :Р

plamenj каза...

ей, не се бях сетил за дупките...

тегленето на сериали от нета е една мъка... друго си е чакането, разпльокването пред телевизора в точно определен час с бира и картофки... кОлтура!

Публикуване на коментар