13.2.09

Разни 53

Добре дошъл в новата линк-о-рама!

"Блогът е по-силен от меча" и още 64 съвременни поговорки.

Логото на Ер Франс падна жертва на минимализма - от митичното морско конче до безличната червена чертичка.

Онлайн етимологичен речник на английския език. По-интересно е отколкото звучи, пък и ти помага да изглеждаш по-умен пред колегите.

Не ги гледай, че са късички и сбутани в един абзац - съвсем интересни са си: роботи, седем дни, бакмаскинг, Тайпнътс, Хелветика бележник, полароидено огледалце, Едно полско, Ситаутерия, сега, ядене по съветски, Тайпоети, ледени ръце, поппорно (от), Помощ!

Виж ги бе - сладури! И докато сме на тема фотографи, прегледай следните портфолиа (някои от тях може да са леко нот-сейф-фор-уърк): Алисън Брейди, Джонатан Ледър, Джаксън Итън, Джоузеф Стори, Ян Дурина, Алехандра Гереро, Диана Шойнеман, Тери Остерхаут, Дмитрий Мартинсон, Джустин Курланд, Стюарт Маклимонт, Ванг, Антон Мартынов.

Стрипгенератора е абсолютно сейф-фор-уърк. Всъщност си е даже много сютабъл-фор-уърк. Защото с него дори ти и аз може да създаваме комикси.

Очите на Кения - внушително!

Към разширяващата се колекция от странни шрифтове: шарени скици, инфографики, столове, с пластмасова чашка, пръстови отпечатъци, дракони и прочее типографски заигравки.

Най-старата снимка (дагеротип) на Ейбрахам Линкълн - от далечната 1841 г. Явява се сензация поради факта, че шестнадесетият и най-популярен американски президент има доста скромно потекло.

След пожара изпепелил част от архитектурния комплекс на Китайската телевизия в Пекин, проектиран от Рем Коолхаас и открит малко преди олимпийските игри миналата година остана това.

Прекъсваме за реклами: Хората са сред нас! С изключение на СПИН, нищо не се е променило. Защото вече има достатъчно много начини, идеята ви да бъде убита.

Тежко-тежко - свежа музикална подборка всяка седмица.

"Искаше ми се да имам пенис. За да те изчукам. И да открадна работата ти." Едно от по-малко провокативните послания на Сара Мейпъл.

Да, знам, че винаги си искал да станеш филмов критик - ето ти възможност.

Ку-ку! Презерватив? Можеш цял ден да си играеш с това чудо... машинката де!

В един от най-драматичните моменти на тазгодишният Супер Боул клиентите на кабелният оператор Комкаст в Тусън, Аризона били изненадани от 30 секунди с истинско порно. Не стига това, ами и любимите им Кардиналс паднаха. А Тристан Кингзли, героинята на клипечто, получава световна слава!

Ако си го докарал до там, че да пращаш електронни картички за Свети Валентин, тези може да са ти от полза.

Как да познаеш, дали си китаец, филипинец, румънец, кхмер, швейцарец, поляк, французин, мексиканец... но ние си знаем, че си българин, нали?

В чая ми има акула!

Истинските империи на злото от Кристоф Нийман - иронична и оригинална заигравка с вексилологията и консуматорското общество (ако трябва да се изразя по-претенциозно). Кликни на картинката за по-голямо изображение и свиркай ако имаш нужда от жокер.

Синьо срещу червено.

15 зашеметяващи стълбища и 8 съвсем истински къщи, направени от бутилки. Сега разбирам, защо строителните работници пият от зори.

Какво е по-красиво от актуалните корици на френския Плейбой? Кориците на френския Луи от 60-те, 70-те и 80-те. Уви, понястоящем списанието бие повече на порно.

Блог за това, как да си направиш блог.

Изабел Аджани като Маргарита от Майстора и...

Какво би искал да кажеш на себе си в бъдещето? И внимавай - виж, как французите са си представяли настоящето преди 100 години.

50-те злини на съвременния футбол.

Странно, разглеждал съм и съм блогвал тези снимки и преди, но някак ми е убягнала тази. Преоткривам.

Защо не дропнеш нещо интересно, а?

Какво разкрива името за бельото ти и други фундаментални съображения при избора на име на бебчето ти.

Това по-добре да е шега. Като тази.

За разлика от другите автомобилни производители, френските обичат редовно да освежават брандовете си, при това успешно - видеото за новата идентичност на Ситроен.

Още една причина да се ядосваш, че в България няма Ейч енд Ем - интериорната им колекция. Така е, животът е несправедлив!

Ха! 19 минути за Адвокатко Боратко.

Пий до гърло! С подходящото мезе.

Хайде чао!

4 коментара:

Unknown каза...

1 БЛАГОДАРЯ

Marmalad Shipkofff каза...

"Искаше ми се да имам пенис. За да те изчукам. И да открадна работата ти."
Кърти!
И аз благодаря :)

Unknown каза...

Пламене, това е много офтопик, обаче през цялото време в Барселона все за твоя блог си мислех! Навсякъде пише TMB!!! Разбира се, не е абревиатура на The mobile blog, а на Transports Metrpolitans de Barcelona, ама на кой му пука ;)

plamenj каза...

Transports Metropolitans de Barcelona, друг път... TMB almighty!

Публикуване на коментар