11.2.09

Бележки 20

Сбъркана работа - улисани в корупционни игри и лично облагодетелстване, представителите на властта в България, било то законодателна, съдебна, изпълнителна или местна, съвсем забравят да свършат някоя работа - ей така, едничка, да замажат очите на хората. Че не сме единствени, не сме - навсякъде по света се промъква по някое подкупче, врътка са по някоя далавера, но поне не е основно занимание на държавните служители. Как пък не приключиха поне едно знаково дело, как пък не достроиха поне един път... в безхаберието си депутатите дори щяха за малко да изпуснат и самия закон за конфликт на интереси, с който щеше да се отреже клона на мнозина от тях. За малко.
_

CaligulaПламен може и да не ходи много на театър напоследък, но като един истински сноб когато ходи, ходи на постановки на Явор Гърдев. И Калигула по Камю е точно това, което очакваш - също толкова интимен, колкото и отблъскващ, изпълнен със зрелище преди всичко друго. Спектакълът ще бъде отново в София през март.

¯
На практика Русия е просто голяма страна от Третия свят - националната икономика се крепи на износа на природни ресурси или стоки с ниска добавена стойност, контролиран от близки до властта или държавни монополи и олигополи. Без значение дали ресурсът е нефт, газ, банани или диаманти и независимо дали държавата е в Африка, Южна Америка или Азия това, както и разбира се тоталният държавен контрол, липсата на свобода на словото и средна класа, са характерни за тези страни и са налични в Русия. Размерът няма значение.
_

Ей, Ютюб не се умориха да бърникат по вида на ембеднатите клипове - сега пък името на видеото е нацвъкано върху него. Грозотия!
_

Кажи сега, Би Ти Ви не е ли курвенска телевизия? Не, чакай - не ми казвай, няма нужда.
_

Искрено се забавлявам с медийното присъствие на Катя Дунева тия дни. Само месец след като обяви, че снимките в Макс са последното й разголване, жената на Румен Дунев цъфна в доста по-разкриваща фотосесия в януарския Плейбой. Разбира се, тя не била дала съгласието си за това и щяла да съди списанието, как иначе! Това, впрочем, е вторият "скандал", в който Катя играе главна роля, след неразбориите покрай (не)участието й в Мисис Свят. При този низ от събития навярно няма да се учудиш на това, че госпожата е клиента на НВ царя на пиара Наско Лазаров.
_

Не харесвам Бойко Борисов, но ме радва истерията, с която политическите му противници посрещат всяка негова медийна изява. Последен пример - пресконференцията на най-корумпираната родна партия ДПС след изказването му пред емигрантската общност в Чикаго, в чийто край заместник-председателят на движението Лютви Местан зададе уж риторичния въпрс "Ние на кофти материал ли ви приличаме?" След което съпартийците му тромаво сбутаха охранените си телца, че да ги огледат по-добре журналистите и отправиха тъпоумно самодоволни погледи към тях. Ах, безценно!
_

Асошиейтид Прес са нечовешки нагли - щели да съдят автора на най-известния предизборен плакат на Барак Обама Шепърд Феърли за това, че е нарисувал портрета по тяхна снимка. Да се готвят уличните художници по морето!

4 коментара:

Анонимен каза...

Серията бележки започва да става по-забавна от разни. Кратко, точно, ясно. За добро или лошо съм съгласен с твоите забележки. Силиконът с неестетичен вид, заглавията при ембедване, бтв... е как да не го взема на вътре :(

plamenj каза...

Чшшшш... как да не са забавни Разни ;-)

krasi каза...

Всъщност Михаил Мутафов и Никола Мутафов наистина се оказаха баща и син. И сме ги гледали също в "Пухеният"...

Анонимен каза...

БиТиВи са един голям тенденциозен спам.

Публикуване на коментар