12.6.08

Льо Плейбой

Както сам се сещаш да четеш този постинг на работното си място може би не е най-добрата идея. Ти си прецени...

Не бих казал, че Плейбой ми е любимо списание, но едно от световните му издания е толкова различно от останалите, че предизвика любопитството ми. Не става дума за дръзкия бразилски вариант или чисто новия филипински, където няма да намериш снимки на голи жени, а за френския.



В края на миналата година тамошната редакция взема радикалното решение да зареже напудрения и изкуствен стил на фотографиите, емблематичен за Плейбой навсякъде по света. Признавам си, че не знам и бъкел френски, за което вече съжалявам (малко) и не мога да ти кажа нищо за съдържанието на списанието, но визията му говори достатъчно. Докато новият дизайн на кориците те пренася 30 години назад във времето, фотосесиите са изпълнени в артистичен, естествен и интимен стил.



Красиво.

5 коментара:

Анонимен каза...

xmmm estestveno pri dobyr ekip i seriozen art director rezultata e ubiistven. respect! /neznam kak e na frenski/. btw ruskia playboy sushto e mnogo dobre, strashni photo sessi i mnooogo vyobrajenie...

plamenj каза...

Със сигурност е по-добре, особено ако сравняваш с българския или американския. При френския разликата обаче е драстична - до степен да не се хареса на традиоционните Плейбой-читатели.

vezira-putuva каза...

подобна е ситуацията (а и на корица си приличат) и с коренно различният от всички останали френски Vogue

plamenj каза...

От това се опасявах :-D

Анонимен каза...

да, вярно е и тва за vogue, ама аз съм фен тази концепция с два цвята на корица, малко отправки... за шрифтовете да не говорим... абе харесват ми много!

Публикуване на коментар