13.5.08

Ахой

Привет от Прага. Пътуването беше ОК, макар че излетяхме с половин час закъснение. Прегледахме каталога на Батя в самолета и се поупражнихме в пресмятане на цени от коруни в левове само за да установим, че няма удобен начин.

Тук е слънчево и топло, но се очаква да завали в четвъртък. Базирани сме в четворно заключваща се къща на петдесетина метра от Карловия мост. Вече се отчетохме с вкусни впржо, кнедло, зело и свичкова, поляти обилно (но недостатъчно) с Крушовице вчера. Не е не, да е ано, още едно е еще едно. Обиколихме нощна Прага - като гледам колко туристи трамбоват паветата на Старе место в 23 часа се плаша какво е денем.

Хайде, отивам да поздравя пичовете, които от 7 часа къртят асфалта току под прозореца ни, да сменим пари и да разглеждаме Йозефов и Кампа.

3 коментара:

Анонимен каза...

Ahoj-j-j-j,
Prosti mi za lipsata na kirilica. Samo iskam da pojelaia mnogo veseli momenti v Praga.
Sujaliavam, che niama da mojete da stignete do Brno.
Pozdravi
/edno preduprejdenie- nikoga v CZ ne izpolzvai dumata ¨murdam¨, che oznachava mnogo loshi neshta/

Комитата каза...

Ако имаш проблем със смяната на пари,питай продавачите в магазините за сувенири в централрата градска част (най вече по вацлавске намески), повечето са българи и ще те насочат към чейндж с прилични курсове и без комисионни...

plamenj каза...

:-) Благодаря. Бърно ще оставя за някой друг път.

Тук съм на гости, така че имам кой да ме насочи. А вчера, без майтап, от един от магазините до Карловия мост се лееше сочна българска чалга...

Публикуване на коментар