7.5.08

Габрово, Етъра, Трявна

На бас, че не може да познаеш в колко часа е правена тази снимка!

Местните исторически юбер селебритита:

Чард фон Ве ики (Продан Тиш ов)

... и колегата Априловъ

"Сей мостъ соградисе съ иждивенiето на Н. В. султана Абдулъ Меджита, комуто оставаме молители за здравiе то на многочисленны годины аминь. 1855 л."

Това не разбрах какво е, но отстрани се намира местния Син Сити!

Следват 6 снимки от Етъра:

А така събират разделно боклука в село Жълтеш.

В Трявна е красиво и спокойно. Ако не ти се вярва прескочи до последната снимка в постинга, след дългия текст за бирата.

Малко известна е последната забележителност на Трявна - местната микропивоварна, я която се произвежда бира по белгийска технология. Намира се на самия център, зад школото до часовниковата кула. Към нея съвсем скоро трябва да бъде отворен ресторант, но дотогава препращат желаещите да опитат пивото към Калинчевата къща, която се намира на другия край на възрожденската уличка. Но това в никакъв случай не е за лошо - освен архитектурен паметник, къщата е и механа с хубав голям двор. Храната е прилична и не се опитват да те минат по тънката туристическа. Предлагат 2 вида от местната бира (пивоварната понастоящем може да произвежда 5) - светло и кехлибар. И двете са мътни, с на практика почти еднакъв цвят и малки разлики във вкуса, но и за двете мога отговорно да кажа, че са ужасно вкусни. Малката (0.25 л) вървеше 2.20 лв, а голямата (0.33 л) - 2.60 лв.

3 май 2008

5 коментара:

Erbabic каза...

Тая дума "юбер" дето така мазно през онлайна влиза, юбер ме кефи...

Юнуз каза...

Това, дето не го знаеш какво е, е Домът на културата. Вътре има сцена, която всъщност е по-голяма и по-хубава от тази, на която играе местният театър. А тая работа със Син Сити ми изглежда съмнително -- и преди имаше дискотека там, но мястото всъщност е доста малко за ексцесивни изпълнения.

Следващия път, вместо Етъра, минете през Боженци. Вярно, че е малко по-далеч, но е по-истинско и освен всичко останало има хубави кръчми.

plamenj каза...

И на Боженци, и на Бачо Киро, и на Ловеч се бяхме заканили, но поройният дъжд нещо ни отказа... Нищо, ще има за следващия път.

Анонимен каза...

ходила съм в Етъра когато бях на 5, а сега съм на 20 и искам да отида пак! Красиво, спокойно, тихо и българско място!

plamenj каза...

На един 5-годишен, сигурен съм, Етъра е по-интересен. Но пък да си на 20 е по-готино по принцип ;-)

Публикуване на коментар