8.5.08

Форфройде: Прага

Следващата седмица ще гостуваме на Камен в Прага. С Краси ще бъдем едни от поредицата български приятели, които той посреща тази пролет. Летим със Скай Юръп, които услужливо пуснаха полети до там точно навреме за нашета екскурзийка. Странно, при цена от 36 евро за билетите в двете посоки за 2 души, крайната сума, която платихме беше 170. Не че се оплаквам, пак е евтино. По същото време там ще са Ванина и Юнуз, което не променя факта, че ще съм човека в компанията, който ще консумира най-много бира ;-)

Предишното ми и единствено пътуване до Прага беше през 2002 г. точно след големите наводнения. Въпреки, че водата се беше оттеглила, метрото не работеше, а голяма част от забележителностите в Еврейския квартал и Карловият мост бяха затворени. Имам намерение да наваксам, а може и да отскочим до някой от близките замъци. Все пак програмата тогава беше натоварена - Храдчани, катедралата Свети Вит с изкачване на 100-метровата й камбанария, хълма Петржин, Лорета, Златната уличка, Фред и Джинджър, Страместке намести с Тинската катедрала и неработещия астронимически часовник на кметството и Вацлавске намести бяха отметнати с ритъма на японски турист, така че може би ще ги пропуснем този път.

Виж, нещото което не се променя и не може да бъде пропуснато са кръчмите с неизменно вкусна храна и божествено добра, но греховно евтина чешка бира. Засега стига, очаквайте включвания от мястото на събитието.

3 коментара:

Aleksandar Krumov каза...

Да донесеш едно кегче, чуваш ли!?!

Inks каза...

Ей, Пламене, голяма си порта. Пък за бирата не знам... ще видим ;)

Анонимен каза...

Ще чакам разказчето за пътуването, и аз отдавна се каня да спретна едно посещение на Прага, но нещо Тунис се оказа по-първо ;)

Публикуване на коментар