8.7.09

Лого ревю: Куарто

Много взеха да стават лого ревютата тук и се извинявам на незаинтересованите от темата. Това дори го забавих малко, което пък от своя страна също не е фатално.

Много ме съмнява да си някой от първите потребители на услугата, а и е трудно откриваема от хоумпейджа на М-Тел, затова започвам с кратко описание. Куарто е поне за мен логичният венчър на Мобилтел в дебрите на цифровата телевизия (чудно само, защо БТК не го прави). По същество е IPTV доставчик с нелош пакет от програми плюс видео по поръчка и възможност за интереактивни приложения, който при качествен интернет би представлявал удачна алтернатива на традиционните кабелни и сателитни оператори.

Името и уърдмарка няма да коментирам, но съм убеден, че поне половината от абонатите му ще продължат да го наричат Куатро дълго време. Графичният символ е заигравка с буквата Q и изображение на телевизор, кой знае защо със стайна антена за "ушички". По принцип недолюбвам очевидните решения, каквото именно е това, но ако приемем, че задачата е да се създаде хем иконка, хем квази талисман, то логото се справя с нея. Постигнатата може би неволно прилика с японски йероглиф е бонус, но имам известни резерви към избледняващата нагоре преливка (за чий?) и дебелата синя граница, така че би ми било крайно любопитно да видя работни варианти на символа - със сигурност ще се намери нещо по-добро.

1 коментар:

Александър каза...

Докато не го спомена в текста възприемах името, като Quatro без въобще да се замислям. Това май не е добре за бранда. Цял пропуск си е :)

Иначе съм съгласен, че има някои необясними елементи, най-вече преливката...

Публикуване на коментар