3.4.09

Разни 57

По-някакъв начин Титаните на Лионел Байол-Темин се връзва с 2 линка от предишното издание на Разни, затова и започвам с тях.

10 начина да станеш суперартист и да участваш в мобилните сесии на Сони Ериксон. А това са суператистите от актуалното издание на Фючър Шортс. Само аз ли откривам прилики?

Още впечатлаващ арт: Мистичните пътешествия на Джаспър Морело, Голият град на Миру Ким, президенсткото порно на Джустин Лай, силиконовите зверчета на Патрисия Панчини, банкнотите на Хана вон Голер.

Но лайтмотивът на тези Разни не е авангардното и не толкова авангардно изкуство, а полезността. Като например връзка към сайт с 23 хиляди шрифта (макар и леко нелегални), уникод таблица на кирилските букви и символи (знаеш ли какво е ҂, например) и десетки кирилски шрифтове. А ако не намериш нищо подходящо, винаги може да създадеш шрифт със собствения си почерк (не съм го тествал). Продължавам темата с Тайпографи Сървд - спиноф на популярния Биханс посветен на шрифтове и типографски дизайн, "интервю" с Ерик Гил и няколко забавни шрифта: пружинест, колан, индустриален и ямбука.

Плеймейтката с най-малък бюст - някакви си 70 сантима - е Анита Манджарич от мартенското издание на Плейбой Словения през 2003 г. На корицата на американското издание през октомври 1963 г. пък е най-тежкия - 68-килограмовата Крисин Уилямс. Тези неща, пък и пълен архив на всички корици от всички страни, може да откриеш в неофициалния Плейбой архив. Тук пък можеш да намериш всякакви цитати и да блеснеш адекватно (или не, ти си реши). А Форво е проект, в който можеш да намериш произношението на екзотични думи на невероятни езици или, ако си добра душа, да помогнеш на други загубени в превода.

Намери отговорите на въпроси, които никога не ти е хрумвало да зададеш, но винаги си искал да разбереш, като кой е по-по-най в Уикипедия, какво се случва, когато простреляш желе, какво ти трябва в случай на вампир, кои са 11-те финалиста, кандидати за "най-добрата работа на света" или коя е годината, в която Плейбой умря (няма го в по-горния линк).

Стол за нея. Офис за мен. Изтривалка за неверни съпруги. Нестандартни формички за лед. (от)

Как се е променил светът през последните 200 години.

Знаех си, че епидемията на сферичните лога е страшна и заразна, но никога не съм подозирал пълния й обхват. Бррр... А сега още по темата: еволюция на Бат-логото, 70 лого ресурса и не по-малко плашещата колекция от лога, използващи стендбай символа (оказаха се доста повече от тези).

Актуална карта на Европа към януари 2009 г. (от)

Манията за класифициране в периодични таблици продължава - таблица на контролерите за игрови конзоли и таблица на елементите на социалните мрежи.

20 непонятни факта от българската действителност (и за мен, да). (от)

До-ре-ми... Абе, все едно не сме го виждали, при това наскоро. Да влиза следващата гара! Така де.

А това е порцията фотографски фолиа: Аня Брага, Хенрик Бюлов, Олаф Мартенс, Патрик ЛебедаРаян, Мартин Енгелбрехт, Петровски и Рамон, Курт Сталерт, Крис Хедс, Карло, Дейна, Барбара Видал, Миринес, Сандер ван дер Веен, Джеси Полък, Хикс, Лорън и ракетите, Магдалена Жиманек, Торстен Клапш, Марчин Цецко, Хулиета Санс, Ренато Осой, Феликс Сид, Алина Лебедева и Гордън Бол.

Най-красивите карти за игра. Най-хитрите опаковки за сок.

Гледай с някой, когото *****.

И ако искаш оше, завърши с тези забавни линкове: космати портрети, отхвърлените, микрорастения, цветен кръг, простак, Ютюб телевизия, направи-си-сам Марадона (на какво ще го направят в Аржентина след резила в Боливия, не знам), цветът на интернет, голямата картина от Унгария, синият кит, интериорно вдъхновение, С(екс).

Няма коментари:

Публикуване на коментар