28.4.09

Славия 2

Сещаш ли се за този постинг от преди година? Е, всичко е наред.

Малко след като уточнихме детайлите за настоящето пътуване и купихме билетите с известно разочарование установих, че няма да мога да гледам нито един мач на живо - дори третодивизионния Унион играе извън Берлин следващия уикенд. Онзи ден, обаче, малко изненадващо установих, че мача между Славия и Млада Болеслав е насрочен за понеделник в 19 часа, точно час и половина след времето, в което трябваше да кацаме на Рузине. В най-прецизно изпълнената операция по тези земи от 41 години насам, с помощта на Луфтханза, пражкия градски транспорт и чудото на онлйан пазаруването* в 18:50 аз бях пред Синот Тип Арена във Вършовице.

Стадионът е нов и приятен (такъв, какъвто, уви, скоро няма да имаме в България), проста бетонена конструкция със стръмни трибуни, а интересен детайл е, че от вътрешната страна козирката е облицована с дървени летви.

Мачът беше между водача и сигурен шампион и третия в класирането. Секторът срещу централния и този на агитката бяха пълни, другите два - доста рехави. Славия започна крайно спечено и Млада Болеслав ги скъса с пробиви по крилото. На почивката резултатът беше 1:2, като дори попадението на домакините беше автогол. През второто Славия натисна, но доста нелогично получи трети гол, а малко след това изпусна дузпа и се очертаваше пълен провал. Все пак до края успяха да вкарат два гола за 3:3, но точките обра съдията, който свири края в момента, в който футболист на Славия излизаше сам срещу вратата на гостите.

* Един билет е 400 крони, което се равнява на 15 бири в пражка кръчма. Посещение на Арсенал на Емиратс излиза 60 паунда, т. е. около 25 пинти в някой пъб, а за Лацио в Рим ми искаха 75 евро, за които можеш да изпиеш към 20 Перони в местна тратория. В България билет за мач излиза между 1 и 3 бири.

Няма коментари:

Публикуване на коментар