27.8.07

Лозенец

Sideshore, Oxo, Грозд 2 Въпреки изникващите хотели и блокчета около плажовете, Лозенец си остава сравнително спокойно място. Това лято отидохме там с надеждата за почивка в тишина и липса на чалга. Чалга наистина почти нямаше, с две изключения: лидерите на националния отбор по люпене на семки, които тренираха усърдно по плажовете, и рождения ден на някаква мутра, които озвучаваше цялото, ама цялото село една нощ.

LozenecМакар да не липсват места за хапване, двата ресторанта със сносно обслужване и храна си остават Сезони и Старата къща, но за там, уви се налага да резервираш маса от предния ден. Барът е By the way, дискотеката - Алкохол. Има 3 плажа - на север е основния и най-голям пясъчен, централно разположено е малко, каменисто и тихо заливче, а на юг от него е Тарфа - също малък, но с пясък и чадъри.

RopotamoРопотамо

Black SeaОпитът ни да посетим Беглик таш се провали безславно. Отколнихме се от главния път, следвайки табелка, обещаваща ни да стигнем тракийското светилище след 4 км, но след 20-ина минути по занемарен полу-черен път не открихме и следа от никаква цивилизация, пък било тя и мегалитна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар