11.8.07

За смъртта

Нямам навика да се справям със страховете си като ги преодолявам. С други думи - избягвам ги. А накъде по-голям страх от самата смърт. Смърт е страшен пич в книгите на Пратчет, но като трезвомислещ човек имам някакви съмнения, че Пратчет си го е измислил това и на живо, т. е. на мъртво, хич не е толкова готин.

Та ето ти изключение, човек се учи докато е жив (а не мъртъв, ха-ха) - ще се пробвам да се изправя очи в очи със смъртта и да й се подиграя. Но не като ей тези симпатяги, лека им пръст, на които се е подиграла смъртта:

На снимачната площадка на Зоната на здрача хеликоптер обезглавява актьора Вик Мороу и убива 2 деца. На бас, че сценката не е влязла във филма. Брендън Лий пък е застрелян по време на снимките на Гарванът.

Распутин е пребит, тровен, застрелян на няколко пъти, но накрая е умрял от удавяне под леда на Нева.

Джак Дениъл (да, същият с уискито) е умрял след като ритнал сейфа си.

Ако си мислиш че законите на роботиката са чиста фантастика и пълна измислица запали по една свещ за Робърт Уилямс и Кенджи Урада, които са утрепани от роботи преди повече от 20 години.

През 2001 г. Бернд Брандес пуска обява в интернет, че търси човек, който да го изяде. Е, намира Армин Майвес. Двамата първо похапват пениса на Бернд, после Армин заколва доброволеца и го закача на кука като съвсем истинско гергьовско агне. Всичко е записано на видео, но слава богу, записът не е публично достъпен.

През 1985 г. спасителите по плажовете на Ню Орлийнс се справили толкова добре, че нито един летовник не се удавил, и решили да го отпразнуват подобаващо. Греда!

Дьорд Дожа, унгарски средновековен бунтовник, в последствие идолизиран от комунистите, е екзекутиран като е завързан върху нагорещен метален трон с гореща метална корона и скиптър. Шестима от неговите сподвижници пък го изяли накрая (добре де, това беше гадно).

Астрономът Тихо Брахе пък се споминал защото стискал много. Затова, като ти се пишка - тичай до тоалетната и не се прави на Брахе. Опс, твърде късно за Дженифър Стрейндж.

Марк Твен е роден в деня на първото появяване на Халеевата комета през 1835 г. и умира в деня на следващото й минаване през 1910 г.

Това, което се е случило с Браян Уелс не ти ли напомня за Saw?

В един и същ ден, на един и същ път, по еднакъв начин, но в съвсем различни инциденти загиват двама финландски близнаци.

Кристин Чабък става световно известна във Флорида през 1974 г. след като се самоубива на живо по телевизията! А ние тук се съдим заради някакво си атомно Kу-Kу.

Уенди Норткът дотолкова се впечатлява от такива събития, че измисля Наградите Дарвин. За да получиш награда трябва да отговаряш на няколко условия: да си пълнолетен; да умреш или поне да се скопиш (това е успокояващо, поне ще можеш да се порадваш на наградата); трябва да проявиш уникална глупост (т. е. не е достатъчно да си тъп, трябва да си и оригинален - вече не ти се струва толкова лесно, а?) Няма да ти ги преразказвам, а ако не си много претенциозен може да натиснеш тук за случайно избрана смърт.

А ако не се интересуваш от акта на умиране, а от вече мъртви хора, този сайт ще ти е от помощ.

Писна ли ти от работа? Имаш 5 минути да се самоубиеш! Това е забавно, честно!


А така и така се забавляваме, ето една весела песничка от Тревър Чайлдс. Айв гата дедуиш, ай донт кеър ху ноус... на-на...

Този часовник може да предвиди кога ти предстои да срещнеш смъртта - и да разказваш, ей, че аз все още си се притеснявам, особено сега като й се подиграх така.

Ако тъмната дата (като светла дата, ама нали се приема, че не е хубаво) наближава, най-добре се подготви - некролози.бг и погребение.бг предлагат всякакви полезни услуги или просто попитай при кабелния си оператор за новия немски тв канал посветен на темата.


Само внимавай с надгробния камък, че хората какви шеги си правят. Опа, то май няма начин да се погрижиш сам за това.


Или не, чакай, стандартните погребения са толкова не екологочни. Ето ти 10 начина да си отидеш така, че природата да то благодари. Образно казано.

5 коментара:

Юнуз каза...

Това е най-абсурдния пост, който съм чел от доста време. Браво, подкрепям.

Деничка каза...

Нампомня ми на една статия в любимия Maxim.

plamenj каза...

Ю., страховете са ирационални ;)

Деничка, поредната жена, която чете Максим... Браво, подкрепям.

Деничка каза...

Дежа мъжът ми ми го купува :)

plamenj каза...

А ти му купуваш Грация?!? ;-)

Публикуване на коментар