30.8.07

Форд по 3

Не бих казал, че Форд ми е любима марка - по-скоро се отнасям с недоверие към нея. Макар и лакътушещ между глобалните, евро и американските линии в дизайна си, на които дължим някои недоразумения със съмнителен пазарен успех, през 2007 г. Форд извади цели 2 модела + 1 концептуален, за чиито технически характеристики не знам почти нищо, но със сигурност изглеждат добре. Много добре.

Ford Mondeo

Мондео трябва да е флагман на компанията в Европа, но с последните няколко серии все нещо не им се получаваше. Моделът от тази година трябва да прокара новият "кинетичен" дизайн на Форд, но според мен истината е малко встрани. От известно време се носят слухове, че компанията ще се раздели с Волво и Джагуар - явно не им се удава да управляват европейски марки. Изглежда за "чао" дизайнерите са чопнали това-онова от характерния им външен вид, така че Мондеото прилича по-скоро на кръстоска между S80 и XF, т. е. хич не е зле.

Mustang

Мустанг се превръща в легенда още с появяването си през 1964 г. - напомпан роудстър на ниска цена няма как да не успее в Америка по това време. Форд нещо оплитат конците през 90-те с някакви укротени версии и почти го принизяват до статуса на сеемеен автомобил, но през 2005 г. истинския Мустанг се завръща с див, ръбат и агресивен дизайн. Тази година излезе специалният тунинг на Шелби GT500, който догодина ще бъде последван от GT500KR - най-мощния Мустанг евър! Гррр...

Ford Airstream

И за да докарам бройката до 3, ти представям Форд Еърстрийм, съвместен проект с един от най-големите производители на каравани. Все още е концепция, но с чисто ново и работещо хибридно захранване (каквото и да разбират под това американците). Като нищо ще се появи на пазара, а и няма да е учудващо скоро футуристичната му визия да си е съвсем в реда на нещата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар