20.4.07

Брюксел и точица

Кой казва, че човек не може да научи нищо от телевизията? Благодарение на последното издание на Genial daneben, което както споменах редовно гледам, разбрах за (не)веселата съдба на едно лого.

През ноември 2006 наследникът на Сабена СН Брасълс Еърлайнс и лоу-кост авиокомпанията Върджин Експрес се обединяват и избират да запазят името Брасълс Еърлайнс. Малко след това е показано новото лого - буквичката b съставена от червени точки, създаващи алюзия за летищни светлинки, дело на някакви си Hoet-Hoet.

Дотук добре, но през февруари тази година, малко преди официално да полетят първите самолети с новото лого, на компанията се налага да направи спешна промяна в логото, което се оказва причина за това нито един пасажер да не смее да се качи в самолета. Просто броят на точките е 13, а 13 се смята за фатално число и това хич не е шега работа когато става дума за летене - в самолетите дори няма 13-и ред. Та така - логото вече се състои от 14 точки (последната е добавена най-отгоре и е най-малката).

Няма коментари:

Публикуване на коментар