24.4.07

Бележки 5

Капитал организира Маркетинг Иновейшън Форум на 31 май. Лектори ще бъдат Серджо Займан и Лари Хокман - хората, които създават маркетинга на бъдещето, според анонса. Не знам дали правят така, но със сигурност са хора, които смело зачеркват всичко конвенцонално в сферата и смело теоритизират. Аз наричам подобни хора гурута и макар, че има вероятност да плямпат глупости, то със сигурност си струва да ги чуеш. Ако се запишеш до 9 май ще ти излезе 150 евро, след това - 200, повече инфо (ще) има на www.miforum.eu. Цената не ме спира - мога да ги мина като обучение или да си изкрънкам покана, но най-вероятно ще пропусна. Защо - по-надолу.
_

Тъй и тъй съм на вълна пропускане, вдигни се вместо мен на 29 май до НДК-то на културата за да гледаш Белен Майа Секстет - очертава се страхотен спектакъл с много фламенко модерни танци. Билетът е 25 лв, а концертът е част от Джаз+ феста (мнооого яка визия тази година, поздравления)
_

Пффф, и срещата на класа май ще изпусна.
_

Причината е, че от 24 до 31 май ще обикаляме из Германия - първо отиваме към Вупертал и ще джиткаме из НРВ, после слизаме надолу към Щутгарт, ако стане ще минем е през Саарбюкен между временно. Летим с German wings до Кьолн, всичко излезе 300 евро за двама, кофтито е че багажа е ограничен до 8 кг а в сайта не може да плащаш с български дебитни карти. Ако има още кофти ще ти кажа.
_

Апропо Германия, знаеш ли каква е етимологията на названието "немци" разпространено в повечето славянски езици? Ами какво "славяни" произлиза от "слово", т. е. хора, които говорят един и същ език, така "немци" идва от, позна, "неми", т. е. хора, които не говорят твоя език. Малко звучи обидно като се замислиш, но си е обективно.
_
_

И накрая - обратно към Капитал. Ще си позволя да цитирам част от статията на Ирина Новакова по темата с кампанията "Не сте сами". Бих я сложил тук цялата, но нямам разрешение, по-добре си купи вестника или пъбързай да я прочетеш онлайн ето тук (преди да се е озовала в платения архив).


Гергана Узунова е дъщеря на Валя Червеняшка, една от петте медицински сестри, осъдени на смърт в Бенгази. Тя е в Брюксел заедно с още трима роднини на българските медици за поредната акция в подкрепа на близките им. Въпреки че постоянно някой я дърпа нанякъде и й навира микрофони в лицето, въпреки мащабните медийни кампании, тежките приказки, PR триковете и лентичките Гергана и останалите се чувстват болезнено, отчайващо сами.

"Осем години и три месеца затвор, две смъртни присъди и нищо, нищо ефективно, само думи и обещания, че са с нас, нарежда Гергана. "Ето, тази лентичка съм си я сложила... но и аз не знам защо я нося вече, отвратена съм от цялата тази игра", казва тя и нервно хвърля на масата значката от кампанията "Не сте сами". Няколко минути по-късно я издърпват пред камерата на френска телевизия, за да я питат как се чувства майка й в момента, а главната редакторка на български вестник, ангажиран с кампанията, влиза в кадър, за да й закачи нова лентичка.

Личи си, че нервите на роднините са обтегнати. Все по-малка тайна е, че отношенията им с организаторите на кампанията "Не сте сами" също са обтегнати. "Водят ни насам-натам като маймуни, показват ни като циркови животни, казват ни какво да говорим, как да споменаваме кампанията им - и за какво", казват роднините.

Много, много съжалявам, но картинката става още по-грозна от тази, която аз описах наскоро. И много, много мразя да се оказвам прав по подобни теми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар