11.4.07

Бележки 4

По мониторите в някой от автобусите на СКГТ тече кампания на НАП с различни послания за благото от данъците (съвсем отделен въпрос е колко погрешен е този подход). В една от тях се казва, че с данъците се поддържали пътищата. Не думай, ми за какво са винетките тогава?

От първа страница на съботния 24 часа ведомството отговарящо за републиканската пътна мрежа гордо ни съобщава, че всички ремонти са приключени навреме за празниците и няма да има проблеми с трафика. Приключени my аss! Същия ден, малко преди да попадна на заглавието висяхме половин час е задръстване. Задръстване на магистрала Хемус. Заради ремонт!
_

Следва платена публикация. В смисъл, че Павел ми е обещал като подкуп каса Холстен за да дам публичност на бойкота му към същата марка. С Катя попаднали на промоция в Скай сити - целиш мишена със стрелички и ако уцелиш знак на Холстен печелиш бира. Те хвърляли, не уцелили и не им дали бира! Безобразие, бива ли така?
_

Няма да пиша за 300. Всички писаха и коментираха, някакъв спорт стана това. В интерес на истината не съм и го гледал още ;-) защото avi-то, с което разполагам, се е бъгнало и плейва само звук. Иска ми се само да защитя филма от нападките към неговата достоверност - измислял си, бил краен. А нима историята като наука не е такава - тя наглася несвързани събития по такъв начин, че да изглеждат логични и в следствие едно от друго, историята се интересува само от екстремни събития, такива, които не случайно наричаме исторически, и да, историята се пише от победителите, които имат правото да преиначават, да си измислят, да определят кой е добрия и кой - лошия. Е, как тогава 300 да не е исторически достоверен?
_

Единственият начин да накараш Ема да каже "тата" е да я питаш как прави патето...
_

Троловете в Света на диска могат да броят - ето така: едно, две, много, още. Много и още, обаче, не са неточни понятия, а пълноправни числа - каквито са дванадесет, осем или хиляда при хората. Около месец след постинга Три он отнякъде цъфна Гудренч с новото си оригинално, неповторимо и уникално лого, само и само за да провалят играта ми на думи. Ей на - сега си имаме Още он. Нека ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар