21.4.07

Разни 11

Да, не е първия подобен списък, но какво да се прави - нещата, които които компютрите могат само във филмите, са толкова много!

Всичко, което си искал (или не си искал) да знаеш за камуфлажа.

Добра отправна точка за тези, които се интересуват от съвремненна архитектура.

Не знаех, че след разпадането на комунистическия блок за подобни партньорства все още има място, но се оказва, че преценката ми е грешна. От миналата година Застава произвежда своя лицензна версия на Пунто второ поколение, наречена Застава 10, а сега ще адаптира и модели на GM. Страшна работа са сърбите.

Още малко експериметална картография. Този път с глобуси.

Връстници. Музеят Гугенхайм в Ню Йорк отваря врати през 1958 г. - малко преди градската баня във Варна. И двете сгради очевидно имат сходни проблеми - козирката на банята пада, а фасадата на Гугенхайм се пука. Разбира се, американците вече са изготвили подробна карта на пукнатините, направили са изложба по темата и скоро ще ремонтират, а "Гъбата" ще продължи да се руши докато не направи място за някой нов мол. А да, и още една разлика - банята не е проектирана от "моят приятел" Франк Лойд Райт ;-)

Ако живееш в София, няма начин да не си забелязал билбордовете на Лагерфийлд - най-вече заради хитроумния нейминг. Първоначално те служеха за тийзър, а в последствие се появиха картинка на жилищно блокче (а ла Зона Б5) и адрес на сайт. Сайт нанайци. Засега при отваряне на www.lagerfield.net се показва джейпег, изборазаващ това как следва да изглежда сайта. Ако случайно си се заинтересувал, има телефон, който не може да копираш, 'щото е в джейпега, а аз изрових и инфо за това, коя фирма, аджеба го строи.

Преди повече от година се сблъсках за пръв път са работата на Джеремивил и един адски натрапчив уолпейпър с негови творения изтрая няколко месеца на работния ми компютър. Неповторим стил, но пък и достатъчно комерсиален - чанти, скейтове, тениски, а вече и книга.

Сори, ако те е наобиколило като приятелски спам, ама това му е работата на спама. Не знам защо, но (само) извън Германия немските фирми правят егати забавните реклами.

На какви неща попадаш в нета - все още функциониращ сайт на едно скоропостижно умряло начинание. Има ли си понятие за подобни онлайн останки?

Цветна схема, която пести ток. Ехоу, горичка, къде сте?

Няма коментари:

Публикуване на коментар