10.4.07

Еко формула

Не съм от еко-маниаците, макар с постоянство да гася лампите вкъщи и от време на време да чета горичка.бг. Дали в Хонда са такива или просто са решили да направят един от най-гениалните PR трикове в спорта напоследък не знам, но е факт, че инициативата им е доста видима.

Този сезон болидът, с който Барикело и Бътън бръмчат във Формула 1, е решен в доста алтернативен дизайн - няма спонсорски лога като изключим това на Бриджстоун и на самата Хонда (какво ли мислят Фила, Геторейд и Рей-Бан за това?) Изрисуван е като сателитна снимка на Земята, но всъщност изглежда така, сякаш е прецапал през храсталака около пистата. Това е и причината да забавя малко този постинг с надеждата, че ще променят дизайна за вторият старт, но не би.

Крайната цел е сайта myearthdream.com, чието url е изписано на задния спойлер и където се разкрива същината на идеята. Там всеки може да направи обещание, срещу което да направи дарение за каквато сума иска и може. Правейки това си резервираш пикселче върху реалният болид, или поне така казват на сайта - как изглежда на живо нямам никаква идея. Обещанията са краен брой - например да не гладиш, да си намалиш климатика с 1 градус или да ползваш по-често градски транспорт. Има и хора от България, които най-често са се заричали да ходят пеша или с колело на работа и да споделят колата си (като видя Румен Гайтански ще му напомня колко гори тоя ми ти Майбах и как няма да е зле да ме хвърля до работа).

P. S. И да си изпиеш джуса днес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар