3.4.07

Лахмаджун

Извинявай за заглавието - няма да си говорим за турски хляб, просто това е поредното от серията заглавия на постинги с тънка връзка по темата, но доста хитро, признай си.

Та това са трите най-забавни предавания, вървящи по немските телевизии в момента:

1. TV Total е най- великто телевизионно предаване от MTV's Most Wanted с Рей Коукс насам. Съществува от 1999, върви по Pro 7, която уви не е в пакета на кабелния ми оператор, и се води неизменно от Щефан Рааб. Представлява микс от лейт найт токшоу, Господари на ефира и невероятните проекти на Рааб. Първоначално е веднъж седмично, а после започва да се излъчва в четири дни.

На токшоу прилича по монолога на Щефан в началото за най-забавното от деня и гостуването на известни музиканти и актьори. Телевизионните гафовете също са важна част, а допреди няколко години раздаваше и Седмичния Рааб за издънка. Сред другите (спрени) рубрики са пфуй и респект табелките, шокър, Рааб в опасност. Култова си остава кампанията, с която Щефан се кани техника от реклама на Калгон за да му връчи Седмичния Рааб (горкият е имал нещастието да откаже писмено поканата, но не е познал)

Рааб обича да се впуска в комични спортни предизвикателства (явно вдъхновен от Анди Кауфман) като бокс срещу Регина Халмих, бягане с кънки срещу Клаудия Пехщайн, но най-успешния му проект е Световното по пързаляне с вок, като напрактика измисля нов спорт! Освен това има спешъли за покер, краш карс и не знам си какво още. Разбира се, навсякъде е замесен и "шоу-практиканта" Елтън.

Щефан си е и музикант - веднъж участва в Евровизия, а на 2 пъти праща свои протежета на финалите. След като му омръзна си направи Бундесвижън, което продължава да се провежда и честно казано участват доста по-добри музиканти и песни. Освен подобни що годе сериозни занимания откри и продуцира хитовите Машендраатцаун и алтернативния немски химн Их либе Дойче ланд.

2. Genial daneben е предаване по Sat 1, което се излъчва от 2003 година, напоследък в събота вечер, при това доста късно.

Води го Хуго Егон Балдер, известен в България покрай видеокасетите с Тути-Фрути от края на 80-те. Той задава въпроси, изпратени от зрители, на панел от 5 комика (или телевизионни водещи, актьори и други подобни) - 3-ма от тях са "гости" и са различни всяка вечер, 2-ма са постоянни - Хела фон Зинен (дебела, руса и лесбийка) и Бернхард Хоекер (нисък, плешив и с бенка на носа, абе всичко което се асоциира с думата гном), който обикновено дава половината от верните отговори и определено ми е любимец.

Обикновено се задават 4-5 въпроса на предаване от сорта на: Защо Горан Иванишевич е губел мач при резултат 1:1 в сетовете? Какво е явлението "сух лед"? Защо 24-часовата мравка се казва така?

Комиците имат по няколко минути, общо взето докато е забавно, за да познаят, а ако не успеят, зрителят получава 500 евро.

3. Frei Schnauze върви по RTL и се базира изцяло на импровизацията.

Отново гостуват 4 различни комика, които под "ръководството" на Дирк Бах (топчест, плешив и гей) участват в различни игри - например такава в която трябва да водят диалог, в който всяко следващи изречение започва със следващата буква от азбуката; песен, в която трябва да включат случайни думи предложени от публиката; скеч, при който 3-ма се вживяват в невероятни роли, а четвъртия трябва да познае какво са и т. н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар