7.6.10

Разни 77

Започваме с музика за всяко настроение (плюс списък музикални блогове).

Факти, факти, факти, свещени факти - задължителен блог, записвай си.

"Предаването е пресолено с продуктово позициониране."

Няколко кофи боя в цветовете на дъгата и фавелите в Рио изведнъж стават престижно място за живеене. Е, не съвсем, но е красиво.

И ако това ти се струва авангардно, не знам какво ще кажеш за този чисто нов холандски хотел.

Съкровищата на Канадския център за архитектура.

Нарисувани на ръка детайлни карти на Лондон и Ливърпул от Стивън Уолтър

Сигурно вече си видял някои от вариантите за "ново" лого на Би Пи, създадени по инициатива на Грийнпийс след кошмарния разлив на нефт в Мексиканския залив. Ето ти всички - множат се по-бързо от разрастването на нефтеното петно в океана, без майтап.

С поредицата реклами на И Ес Пи Ен започва серия от няколко забавни и полезни линкове за Световното първенство по футбол в Южна Африка, което започва след няколко дни. Всъщност, докато сме на темата - обзор на останалите от най-добрите рекламни кампании.

Удобен интерактивен календар на мачовете от ЮАР 2010 по отбори, дати, етапи и градове от Марка. (от) Както и не особено удобен, но красив типографски вариант.

Това са всички участници, подредени на карта от Бил. Да не питаш после, кой играе.

Еволюция на футболните топки, използвани на първенствата досега. Ключови моменти: двете топки от първото Световно - едната на аржентинците, другата на уругвайците; появата на сега класическия модел с черни петоъгълници и бели шестоъгълници през 1970 г.

Виж, какви куфеещи тениски ще носят холандските фенове.

И гледай Жинга, за да разбереш, защо Бразилия ще стане шампион. Ако не този път, то следващия.

Историите на Световните първенства от блога на Би Би Си - 1966 в Англия (много ясно, че според англичаните историята на първенствата започва тогава), 1970 в Мексико, 1974 в Западна Германия, 1978 в Аржентина, 1990 в Италия и 2002 в Япония и Южна Корея.

32 съвсем истински портрета в стил на колекционерски стикери на главните действащи лица от всеки един национален отбор, който ще участва тази година - могат да са твои за между 100 и 300 паунда бройката.

С Адидас Мачтракър можеш да "гледаш" мача с подробни динамични графики - засега с архив от Шампионската лига, би било да го пуснат и за Световното.

Спомняш ли си конкурса за дизайн на нов рутмастър за Лондон, за който ти разказах преди година и половина? Ето и окончателния вариант, който скоро ще бръмчи из лондонските улици.

Още малко градски транспорт - картата на нюйоркското метро претърпява освежителен редизайн, но продължава да залага на фалшива географска достоверност - Манхатън е два пъти "по-широк" отколкото трябва да е.

Кой сега е номер 1?

50-те най-красиви порно звезди и всички май си имат Туитър, ура! (сейф фор уърк, от)

Щрак Хитлер на реклама.

Отдай почит на града си с уникална типографска композиция.

Пържолата оневинена, саламите - вън!

Защо западните квартали на градовете обикновено са по-престижни и богати. (от)

А ако Брейн Пикингс не ти достига, ето ти още от Мария - Пайрът Пикингс.

По случайност тъкмо минахме старите книжки за барбароните с Ема. Оказва се, че Татко Барба и фамилия продължават да си имат фенове и актуални фен-джунджурии за дома.

Проектиране на липсващото. (от)

3 коментара:

Анонимен каза...

ххахахахааха куфеещите фанелки на холандските фенове, ще ми тичат супер на биреното, космато шкембе.

И тоя път разглеждам "разните" ти 2 дена вече :)

plamenj каза...

Само 2 дни?

Анонимен каза...

благодаря за музиката, някои от списъка вече посещавам, а други ще проверя тепърва ; )

Публикуване на коментар