5.10.07

Последното есе

Анкетата за Световното първенство по ръгби беше активна цял месец и събра малко повече от 60 гласа. Груповата фаза приключи и е време за анализ. Честно казано очаквах някаква динамика в гласуването съобразно резултатите от мачовете, но поне аз не открих някаква връзка.

Логично, заложилите на Нова Зеландия са най-много - All Blacks са топ фаворити на всеки шампионат от 1987 г., когато печелят първият турнир в историята, но все се провалят мистериозно в решителния момент. Втори, също очаквано, са Англия, настоящия носител на титлата, но Англия, уви, сега далеч не са толкова силни, колкото преди 4 години.

Rugby Union World Cup WinnerЧетвърти по брой гласове са домакините от Франция, изпреварени изненадващо от Ирландия, които, ако още не си разбрал, се оказаха пълни ливади и дори не успяха да излязат от групата си. Явно блогът не се посещава от много разбирачи, иначе не мога да си обясня факта, че двукратния шампион Австралия и третият по сила отбор в света според рейтинга на IRB Южна Африка получиха символичен брой гласове.

Утре са четвъртфиналите Австралия - Англия и Нова Зеландия - Франция (парадоксално, но мача ще се играе в Кардиф, а не във Франция), а ЮАР - Фиджи и Аржентина - Шотландия играят в неделя.

Мислех си да пусна нова анкета таргетираща едновременно любителите на виното и старозагорци - Augusta vs Traiana, но се отказах. По-нататък ще има други.

7 коментара:

Анонимен каза...

аа не бре, освен разбирачи сме и фенове. затова гласувах за Ирландия. амъ :(

гледаш ли по някоя нормална тв първенството? аз гледам по-разни п2п китайски канали. от http://myp2p.eu

plamenj каза...

мъка е - кейбълтел ми спря france2 точно 2 дена преди началото на шампионата.

поне tv5, което го има почти навсякъде, обещават да дават всички мачове от елиминациите.

plamenj каза...

ауч. довечера франция ще е във синьо, а нова зеландия в резервни сиви екипи. безобразие!

Анонимен каза...

ба, аз нямам и тв5.. да са живи китайците.

Юнуз каза...

Айде честито на фаворитите. Да са живи и здрави...

plamenj каза...

кель мач, кель мач - се термине! икскюз май френч, но англия е на финал, а франсетата са оревоар.

Анонимен каза...

indeed!! :))

Публикуване на коментар