21.10.07

Арсенал - Болтън

По стечение на обстоятелствата свързани с полета ми се оказа, че ще имам почти цяла свободна събота в Лондон. Срамота е - за четвърти път съм там, а все още нямам посещение на мач от Премиършип в актива. Вариантите бяха два - Фулъм (18) - Дарби (20) на Крейвън Котидж и Арсенал (1) - Болтън (19) на Емиратс. Билети за Арсенал по принцип няма, а Фулъм е известен с това, че рядко пълни стадиона, пък и на цени от 30-35 паунда си е направо евтиния. Критон от лондонския офис обаче се оказа притежател на "червена" клубна карта и ми излезе със специално предложение - срещу 15 паунда отгоре (прави си сметката) отивам на Емиратс.

Emirates StadiumЗа скаузър като мен, стадионът на Арсенал трябва да се води по-скоро вражеска територия, но честно казано вече не сме началото на 90-те, а и откакто Венгер е начело, гънърс играят доста приятен футбол.

Заради една мудна сервитьорка в кръчма на Ковънт Гардън се забавих и пропуснах първите няколко минути на мача. Мястото се оказа доста добро - на най-горното ниво, почти под козирката, но точно срещу центъра.

Emirates StadiumЕмиратс е наистина впечатляващ стадион, разделен е на 4 сектора - син, жълт, червен и зелен, но не както при нас, а така че средата на секторите се пада на корнерите. Бира и харна се продават в самия стадион, но е забранено да изнасяш алкохол на трибуните. Седалките всъщност са кожени, свалящи се, козирката е наклонена към терена, така че от моето място не се виждаха местата директно от другата страна на терена.

Arsenal - Bolton WanderersОт самото начало Арсенал натисна, Болтън се защитаваше колкото и както може, а Адебайор опропасти няколко отлични възможности. Пред вратата на гостите стана страшно обаче едва когато в игра се появиха Росицки и Уолкът. Първия гол вкара Туре след далечен свободен удар в 67. минута, Росицки добави още един в 81. след като Уолкът развинти защитата на Уондърърс. Марк Райли за пореден път доказа, че е най-неадекватия рефер на света и отнесе доста псувни. Останалото може да си прочетеш по спортните сайтове.

Arsenal - Bolton WanderersМестните фенове имат няколко песни, но най-често си викат просто Арсенал. Феновете на гостите поздравяват с Who are ya?, a когато се обявяват имената на футболистите при смяна в противниковия отбор, от публиката се изтръгва едно искрено учудено Who?. Като цяло в Библиотеката е културно и спокойно, а тоалетните са най-чистите в Лондон, без майтап. На почивката има томболи с награди, поздравяват се за рождени дни и годишнини. След мача предупреждават за обстановката в метрото и дават съвети как да си тръгнеш.

3 коментара:

Анонимен каза...

е! браво! жалко за резултата само.

явно и двамата сме изпуснали брилянтния начин, по който сме наказали Everton Tesco Value Football FC

по-добре можеше да е само, ако гари "мустака" беше направил първата дузпа, но иде и мач с юнайтед :)

Erbabic каза...

Казвал ли съм ти, че съм фен на Арсенал..?

plamenj каза...

Life's not fair, that's it - 'Pool fans go to Gunners games ;-)

Публикуване на коментар