1.10.09

Солети!? Не, благодаря!

Досега отдавах склонността на колежките да се тъпчат пермаментно със солети най-вече на самозаблуждението, в което изпада иначе по-разумната половина от човечеството, когато стане дума за здравословно хранене, обувки, шалове и разликата между ляво и дясно. Вносителите на Чио обаче ме изненадаха.

Мога да върша по-полезни неща. Предпочитам да харча за това, което има по-голямо значение. Искам да изглеждам добре. Обяд?! Не, благодаря!

Умопомрачиетлното копи в комбинация със сток изображения е надвиснало с височината си от 4 етажа над площад Възраждане в София, а може би и на други места. Идеята, че пакетче солети може да е по-полезно от балансиран обяд (цяло печено прасе и бутилка Блек Рам за преглъщане не се класира, сори) с готвена храна и салата от пресни продукти, е най-малкото безумна. Солетите не са нищо повече от концентрирана доза въглехидрати, комбинирани с много сол и малко по-малко консерванти и синтетични вкусови подобрители. Убеден съм, че посланието противоречи на някаква законова норма, регулираща рекламирането на хранителни продукти, но съм още по-сигурен, че никой в България не следи за спазването й. Подобна реклама би била свалена демонстративно в рамките на часове след поставянето й в която и да е "бяла" държава от ЕС, така както тук се сваля задника на Азис. Към морала на криейтива, решил да се възползва от глупостта на потребителя, пък мисля, всички знаем, няма смисъл да се апелира.

5 коментара:

Unknown каза...

Май трябва новосъздадената комисия за саморегулация да се захваща яко с подобни неща. Лошото е, че има хора, които вярват на такива реклами, независимо колко елементарно е изпълнението им.

Ralitsa каза...

Едно пакетче солети = 2 филийки хляб. Звучи диетично и здравословно. Като добавим и (понякога) огромното количество сол се получава един много здравословен обяд. Глупости!
Със сигурност по-хубав обяд от месо, салата или дори само плодове няма.

Boris Loukanov каза...

Поне едно от нарушенията на закона, което веднага се набива на очи - рекламният текст е изцяло на чужд език...

Rosen Hinkov каза...

А тези от защита на потребителя, какво правят в такива случаи!?
Не ядат солети за обяд със сигурност. И Миглена Кунева също, нали това е в нейното комисраство. Някой май трябва да и прати един- два е-майла със снимки.
Ама каква ли файда.

Vasil каза...

Всеки ден я поглеждам тази реклама и се смея и на глас и вътрешно :)
типография = 0, послание - пълна тъпотия, т. е. посланието е към новопостъпили провинциални секретарки в ново-мутренска фирма.

Публикуване на коментар