19.10.09

Плажен футбол

Дарън Бент стреля от границата на наказателното поле, топката лети право към вратаря Пепе Рейна, но в последния момент среща червена плажна топка, отклонява се фатално и влита във вратата зад слисания испанец.



Звучи като сценка от комична скрита камера, но всъщност е решителен момент от съботния мач между Съндърланд и Ливърпул от Висшата лига, известна с взискателността си към организацията на футболните срещи и всичко, което се случва на терена и около него. Голът е признат и в крайна сметка домакините печелят точно с 1:0, а Ливърпул на практика предсрочно губи шансове в борбата за титлата. Репортаж от мача може да прочетеш тук, а видео от случката да видиш тук и тук.

По ирония на съдбата плажната топка е хвърлена от трибуната с привърженици на Ливърпул, а мениджърът на отбора Рафа Бенитес заяви след мача, че няма възражения срещу редовността на гола. Независимо от това, какво казва футболният правилник, ръководството на Висшата лига също ще си замълчи така, както е правило неведнъж при нередности и грешки, които биха оставили петънце върху розовия имидж на английския футбол (за разлика от тежките наказания, които налага на всички, осмелили се да ги посочат).

2 коментара:

Katz каза...

Ебаси куриоза!

Калин каза...

Така е не само в нашето първенство стават големи гафове.

Публикуване на коментар