Карамел Санс
Съставки:
1 килограм захар
100 милилитра вода
1 стъклена плоскост
Инструкции:
Смесете захарта и водата в средно голяма тенджерка и варете на ниска температура докато сместа стане кафява на цвят, като бъркате през цялото време (внимание, шрифтът може да загори бързо). Отстранете тенджерата от котлона и оставете сместта да почине докато добие гъста, течна консистенция. След това излейте какъвто и да е текст върху стъклената плоскост. Готово е за сервиране. Шрифтът Карамел Санс е най-подходящ за пригитвянето на лигатури и други типографски деликатеси. Чуден е и за декорация на сладкиши и торти за рождени дни.
Автор на рецептата е Марта Мащалкова, студент по графика в Пражката академия за изкуство, архитектура и дизайн и част от архителрурното студио А1. Повече за този сладък шрифт може да научиш в Дезийн.
1 килограм захар
100 милилитра вода
1 стъклена плоскост
Инструкции:
Смесете захарта и водата в средно голяма тенджерка и варете на ниска температура докато сместа стане кафява на цвят, като бъркате през цялото време (внимание, шрифтът може да загори бързо). Отстранете тенджерата от котлона и оставете сместта да почине докато добие гъста, течна консистенция. След това излейте какъвто и да е текст върху стъклената плоскост. Готово е за сервиране. Шрифтът Карамел Санс е най-подходящ за пригитвянето на лигатури и други типографски деликатеси. Чуден е и за декорация на сладкиши и торти за рождени дни.
Автор на рецептата е Марта Мащалкова, студент по графика в Пражката академия за изкуство, архитектура и дизайн и част от архителрурното студио А1. Повече за този сладък шрифт може да научиш в Дезийн.
Няма коментари:
Публикуване на коментар