24.7.07

Кейбълтел съкс 3

Трябваше да правя едни банери сега, но седя и пиша, пия Заарска и слушам радио Атлантик. Телевизорът, както никога, не работи, но така или иначе няма как да се гледа нещо. Всъщност трябва да съм благодарен, че все още имам нет.

Доскоро бях склонен да съжаля служителите на Кейбълтел за това, че понасят последствията от глупавите решения на алчните си шефове и работят с нов софтуер и техника. Но явно некадърността е повсеместна.

Днес, след двучасово закъснение от първоначално уговорения час, дойдоха да монтират цифровия приемник. Според простичката логика схемата трябва да е следната: кабелът влиза в цифровото устройство, от там преминава през DVD-то (има си тунер) за да могат на края цифров, аналогов и DVD сигнал щастливо да стигнат до телевизора. Но не. След като се кумиха известно време техниците установиха, че картата и приемникът са несъвместими, в следствие на което се появяваха едва 5-6 от цифровите програми. Свързването обаче беше изумително - оказа се че няма как да гледам цифрова телевизия и DVD при едни също положение на кабелите, съвместяването на аналогова и цифрова телевизия беше невъзможно, а трите - о, не, в никакъв случай, за което виновен се оказа телевизорът ми, който има едва 1 скарт вход. К'ъв тъп телевизор, а?

Разкарах ги, пък и те, нали работното време им свършваше, с удоволствие си тръгнаха. След няколко дни щели да намерят друго устройство. Поразръчках кабелите и установих, че цифровият приемник по никакъв начин не препредава аналоговия сигнал, който минава през него. Уви, за да влезе кабела в него, техниците бяха сменили стандартния жак за антена с един от онези завиващи се преходници за коаксиални кабели - знаеш ги - с шипчето по средата, които няма как да се свържат с тв, поне да си върна аналоговия сигнал.

Та така, утре ще ги хокам, дано намерят начин да ми пуснат някаква телевизия.

А ако знаеха колко хора намират блога ми с ключова дума "Кейбълтел".

Досега: Кейбълтел съкс!, Кейбълтел съкс 2.

1 коментар:

Анонимен каза...

Отгоре на всичко правят досиета и събират всякакви лични данни на клиентите си - пенсионери заради 4 лева отстъпка /след увеличението на цената на кабелната им ТВ/.

Публикуване на коментар