30.7.07

Чисто злато

Няма начин да не засегна темата за новата Загорка Голд. Вече цели 3 блогъра в обозримата блогосфера се пробваха, но някак пропускат същността на проблема.

Нека в началото да уточня, че истинската хубава бира трябва да е кехлибарена на цвят, бистра, газирана, горчива, с хмелен аромат и малцов дъх. Това, обаче, не означава, че не трябва да има други видове бира, нито че не може да ги харесвам.

Биреният пазар в България се характеризира с пълната липса на разнообразие. Почти всички местни марки са типични лагери с различно алкохолно съдържание, дори и вносните брандове, произвеждани тук, също спадат в тази категория. Има и няколко вида тъмно пиво, но най-често става дума за по-тъмна версия на лагера. Единствено за Столично Бок и червеното Шуменско предполагам, че се произвеждат с горна ферментация, а и алкохолното им съдържание си го бива. И толкоз. Съжалявам, че опитите на Каменица с бяла и високоалкохолна бира не успяха - като за тест бяха доста прилични.

Каменица първа се пробва и в категорията на лайт бирите с Лайв, но изтрая не повече от 4-5 месеца. Съдбата на Загорка Голд, опасявам се, ще бъде подобна.

За това, обаче, повече ще има утре. Да има съспенс, нали ;-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар