23.7.07

В очакване на бирата

Нямам навика да коментирам бири, които не съм пил, но тези двете наистина ме провокираха. Пък и ще пиша за брандове, не за бирите сами по себе си:

Наскоро в проучване на Аутлоу Ред Страйп беше определена за една от марките, на които вярва поколението Y (между 21 и 27 години, тюх, за малко да се класирам), очевидно, предимно в САЩ. Не Хайнекен, не Бъд. И много ясно. Виж само част от историята на Ред Страйп от официалния сайт:

1938: The light, golden, tasty Red Stripe we enjoy today is brewed by Paul Geddes and Bill Martindale. And the beautiful Jamaicans dance in the streets.

1940: Red Stripe has become so successful that the outraged British government, with its English beer, unable to compete with the excellent and inexpensive Red Stripe, levies an excise tax on the local beer and other goods. Envy is very, very ugly.

А сега си го представи с ямайски акцент.
_

Не знам дали е прието да се научава за нова бира от Бранд Репъблик, но май няма кой знае какво значение. По начало Еделвайс е марка вайцен на австрийската Брау Унион, които пък са част от империята на Хайнекен. На тях дължим и вече добре познатия в България Кайзер.

Явно наскоро в Хайнекен са решили да направят Еделвайс Сноуфреш международната си марка за бяла бира, а с редизайна са се заели Сибъртхед. Резултатът е потресаващ (в положителен смисъл) - стандартния "рейстрак" етикет е заменен с бяла лента в основата на бутилката и още една по-тънка спускаща се от капачката. Свещен минимализъм. Оставено е достатъчно място да изпъкне планинския релеф върху бутилката, а върху дъното, задръж дъха - релефен цвят от еделвайс. Красиво.

Още тази година Еделвайс Сноуфреш стартира пилотно в Чехия и Хърватска. Надявам се до следващото лято да си проправи път и до тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар