16.4.14

Игра на футбол

Ако следиш блога от по-отдавна, знаеш, че малко неща ме радват повече от илюстрации на футболна тема и дизайнерски колаборации. А в проекта на Лоуренсо Куня има и от двете по много.


За миг откъсни поглед от Данчо Лечков горе вляво и се концентрирай върху същественото - резултат от труда на над 130 илюстратора, Кампион е комплект карти за игра с изображения на футболисти, чиято прилика с действителни играчи е "напълно случайна". Имената им пък, ако хал хабер си нямаш от футбол, подсказват националността на вдъхновението или дори стила на игра (в реалния свят). Засега можеш да свалиш и разпечаташ картинките напълно безплатно, задават се и съвсем реални луксозни тестета. Възможностите за игра са няколко - значително по-простички от Футбол Мениджъра (или Диксит, пфф), но за хора, чието детство, подобно на моето, е преминало във внимателно изрязване на снимки от последната страница на Старт, колекциониране на картинки от дъвки Финал и игра на собственоръчно направена с капачки от бира версия на суботео, усещането от аналоговите карти е наистина специално.





Някои от идеите за картите са на самите илюстратори, понякога Куня им подсказва футболисти, които намира за подходящи за техния стил на рисуване. Такъв е и случаят с "Левски", кръстен впрочем на историческата личност. Портретът е дело на Меган и Лизан от Южна Африка, които си признават, че не разбират много от футбол, но пък харесали българина, защото приличал на... дървосекач. А Лоуренсо, фен на лисабонския Спортинг, обещава още карти, в т. ч. две, вдъхновени от някои си Христо и Трифон. Тръпна.

1 коментар:

Анонимен каза...

има изключително добри попадения!!

Публикуване на коментар