17.8.10

Няма бира

Петдесет и шест. Колекцията ми от бирени чаши включва 56 различни по обем, вид и форма, за различни видове и марки бира, от една дузина страни. Вчера ги броих.

Миналия септември Съюзът на пивоварите в България обяви конкурс за дизайн на първата българска бирена чаша. Този март бяха обявени тримата победители. Има си и причина да пиша за това чак сега.

Началото на конкурса не беше лошо - ясно задание, чест и слава за награда, че и пригледна Фейсбук страничка, както подобава на маркетинг времето. Получени бяха над 60 предложения, бяха харесани 3 финалиста и започна голямото чакане. Класирането и победителите - Ирина Крумова, Елизар Милев и Мартин Ангелов бяха обявени в края на март тази година. Предполагам, че журналисти на събитието не е имало, защото информацията, която се разпространява, както и единствената снимка, е едно към едно от рилийза. Единствените две от предложенията, които съм виждал са това на Мартин (защото е блогър човека) и това на Волен Валентинов, което не е наградено. Но не и победилия дизайн. Кой знае, може би догодина ще ни го покажат.

5 коментара:

martinangelov каза...

мани мани по едно време мислех да напиша един подробен пост за конкурса, но да ти кажа не ми се занимаваше да хейтвам. Та ето малко безумни факти от кухнята.

Беше ни обещано да ходим до фабриката да гледаме как стават чашите. Отпадна.

Така и не видяхме чашите преди окончателния резултат.

Награждаването беше в съвсем тесен кръг без никаква публичност.

Не можах да си позная чашата!!! Изпълнение под всякаква критика, сам бих я направил по-добре. Пълна гавра с проекта.

Имаше само по един екземпляр, дори една чаша не получихме за спомен дори и крива.

Категорично ни беше забранено да снимаме, на излизане ми провериха апарата!!! ЦРУ ти казвам.

Оправдаха се естествено с кризата и несъстоятелността на завода.

Явно беше, че се срамуват от резултата, но не спряха да хвалят конкурса. Обещаха в по-добри времена да изработят по-хубави чаши.

Абе здраве да е, наздраве!

plamenj каза...

Много мерси за информацията. Общо взето това и предполагах, че е станало. Продължавам да си пия вносна бира във вносни чаши ;-)

tanchushka каза...

мой приятел също е колекционер на бирени чаши.. има събрани над 300 може би... луда работа...

plamenj каза...

300 е добро число... Къде ли ги държи?

tanchushka каза...

ами у тях, повечето са прибрани в кашони, само малка част от тях са на показ... мечтае си да има собствена бирария и ако някой ден това се случи (дано) ще подреди колекцията си там:)

Публикуване на коментар