17.5.10

Разни 76

Цветни колело - любопитна инфографика, изобразяваща системно значението на цветовете в различни географски културни области. Само че защо на плакат?

Ето това пък са истинските имена на цветовете според мъжете и жените - май няма чак толкова разлики между половете, но изводите и някои подробности са интересни. Май е време за ново допитване Как се казва този цвят.

По повод Световното първенство другия месец Умбро, най-готината фирма за футболна екипировка напоследък (нищо, че е в експлоататорските капиталистически ръце на гиганта Найки), пусна фенска колекция, посветена на 7-те нации, печелили титлата досега. Проектът има (поне за мен, нали съм си фрийк) 2 интересни страни - едната са Алис Бреголи, Сузана Вернер, Юлия Гьодике, Лули Фернандес, Аби Кланси, Заира Наира и Шарлин Сурик, жени или гаджета съответно на Алберто Джилардино, Жулио Сезар, Марсел Янсен, някакъв неизвестен, Питър Крауч, Диего Форлан, Гаел Клиши, които са рекламни лица на колекцията. Другата са дизайнерите на специалните емблеми, които бият отвсякъде официалните лога на отделните федерации - Бен Хейн за Англия, Андре за Франция, Марок за Германия, Тонино Либераторе за Италия, ЗЗК за Аржентина, Фернандо Чармарели за Бразилия и Мартин Алборнос за Уругвай. Сила.

Най-добрият музикален клип на годината. Официално.

Клемънс, Нийл, Хансен, Лоуренсън, Карагър, Барнс, Джерард, Сунес, Лидел, Ръш, Далглиш, Шенкли. YNWA! Най-добрите 11. На тениска.

Молив и/или фотоапарат.

"Туристите мразят незадимени помещения. Турист не може да стои на чист въздух – пречи му да се развива, не му влияе благоприятно, като цяло не е част от естествения му хабитат." Това е сарказъм.

"Факт е, че голяма част от англичаните, които дойдоха да живеят в България дойдоха заради либералния режим на тютюнопушенето и ниските цени на алкохола тук и аз абсолютно гарантирам тези факти." А това - реалността в болния мозък на българския депутат.

Чудна колекция от (стари) лога на авиокомпании.

Момичето от/зад постера.

Всъщност, чудесно начало на серия секси линкове. Като рекламите за спортния брой на списание Жак, режисирани от Джонатан Ледър - някога предполагал ли си, че скуошът и боулингът могат да са толкова възбуждащи?

Съдейки по Сексът и Лусия от преди няколко години, Стая в Рим ще бъде силен филм. Засега обаче ще се задоволим с трейлъра. Което съвсем не е малко.

Не ти ли се приисква да бъдеш обстрелван с шарени кексчета?

Политически коректна карта на Европа. Иконъмист проявява неочаквано чувство за хумор, България този път е пощадена.

25-те най-добри реклами на бира.

Легендарните екипи на бразилския национален отбор по футбол в златисто, зелено и синьо са създадени едва в началото на 50-те. И то от бразилец, който не без причини е фен на Уругвай.

А тук може да определиш, кои са най-великите екипи в историята на английския футбол.

Няма начин реклама за радио с името Кис ФМ да изглежда по по-различен начин (и по-добре)

Германия не е подмината от мол-манията. От това ще стане това. Разбира се, ако интвеститорът не размисли, което е малко вероятно. (от)

В тази връзка - 11 (и още 6) красиви железопътни гари в САЩ, които са разрушени, като на тяхно място изникват доста безлични офис сгради, паркинги, шосета или просто нищо.

Истинският български мъж трябва да е елегантен, така, с хубаво тяло, добре оформен, да не е дебел, прическата задължително къса, с голяма кола и изгряваща поп-фолк певица за жена, да изкарва пари по криминален начин и не трябва да помага в домакинството. Да не е генно модифициран, a натурален идиот.

Майнцелменхен - лакомият Антон, работливият Берти, музикалният Кони, умният Дет, спортистът Фрицхен и закачливият Еди - човечетата от Майнц, телевизионна икона в Германия, с близо 50-годишна история и десетки хиляди клипчета за Це Де Еф.

Марлборо е последната цигарена компания, която остана спонсор във Формула 1. Но тъй като каквато и реклама на цигари не се допуска, болидите на Ферари бяха декорирани със специален баркод дизайн, създаващ оптическа илюзия. Което обаче също се оказа незаконно и Ферари се принудиха да го премахнат. Някой нещо обясняваше за спазването на законите.

Няколко кратки, но златни за финал: изкуството на парите, мебели по бразилски, цветни революции, най-дългите думи на света.

2 коментара:

Katz каза...

Вчера най-накрая си поръчах немската на Umbro. Между другото тя е единствената, чийто герб е без директна връзка с футбола. Което е яко.

Благодарности за инфото.

plamenj каза...

Снимай се като Фрау Янсен и сподели ;-)

Публикуване на коментар