16.6.09

Кой знае защо

Тази пролет румънската бира от портфолиото на АБ ИнБев Бергънбиър (която съм споменавал с хубаво едно време) беше превърната в поредния безличен клонинг на Жупилер, Каменица и Старопрамен. Като цяло съседите са изтеглили дългата клечка при типографията и късата - при герба, на който доста нескопосано е стилизирана планина. Парадоксалното е, че след като си напазаруваха американския гигант Анхойзер-Буш, белгийците явно имат намерение да се разделят с източноевропейския си бизнес, включително пивоварните в България, Румъния, Хърватска, Унгария и Чехия. Язък за упражнението! Дано поне Йелен, Ожуйско и Боршоди се спасят.

3 коментара:

ping каза...

Според мен при тегленето въобще не са излезли дълги пръчици...

1. Надписът не е особено балансиран – виж как в началото е рехав, а се сгъчва към края. А пък колко мразим да си въртим главата на 90 градуса, не е истина...

2. Голяма част от символите, които по принцип са ок (например планина, стълба, светкавица), сложени върху щит или друга подложка, започват да изглеждат като пукнатини. Трябва да се внимава повече.

zbrox каза...

Йеленско Пиво FTW :) Дано се спасят наистина, защото беш много приятна бира.

plamenj каза...

@ Иван Хич не е перфектен уърдмарка, но в сравнение с начина, по който бяха насрани логата на другите 3 бири при ребрандинга, си е ОК. Виж, щита с "планина" е пълно недоразумение.

@ Ростислав Я раздуй за Noisettes ;-)

Публикуване на коментар