3.9.08

Адвокат Борат 4

Честичко Тодор Батков е сравняван от феновете, а и в постинги тук, с Бай Ганьо и Борат Сагдиев. Напоследък образът, който наместникът на Майкъл Чорни в България, ненавиждан еднакво от свои и чужди, изгражда, обаче е по-близо до този на персонаж от Комедия дел арте, било то Пулчинела, Бригела или Скарамуча.

Много неща се случиха от последната среща с нашия герой. След като уволни Станимир Стоилов, Батков назначи комичния Велислав Вуцов за старши треньор на подопечения му отбор. Известният като Овчата глава наставник натрупа сериозен актив от медийни гафове с рекордна бързина и, явно уплашен от конкуренцията, мустакатият бос го разкара след едва 4 официални мача начело на "сините". Заповядай - специално, двойно издание с последните забележителни изказвания на адвоката в хронологичен ред:

14. В крайна сметка аз карам влака и прецених, че разместванията са необходими.

13. Както се казва, съм момче от улицата, тръгнал съм от нулата.

12. Ако трябва, ще дам заем на ЦСКА да си платят. Първо обаче да кажат кой е акционер в клуба им. Аз не се крия. В Индия ли е сега или някъде в Бермудския триъгълник техният акционер.

11. Аз не съм мижитурка, нямам проблем с жените, нямам проблем с алкохола. Аз съм Тодор Батков и не може някакъв си да ме нарича по някакъв начин.

10. В Европа няма да минат номера като от текезесето през 1958 г.

9. Вижте сега. Всички са много независими, ама Ангела Меркел е от Котбус. Това не знам дали го знаете. И на немската федерация много и тежи думата във ФУФА, УЕФА и ФИФА. Аз съм жив свидетел на това. В новия панел, който създаде Европейската клубна асоциация, в която единствен от България Левски влезе, мен не ме избраха в борда, но от 13 души единствената държава с двама представители е Германия. Така че, всички са много неутрални, но някоя дама е от Котбус.

8. Левски няма да играе в Шампионската лига дори и при най-лошо стечение на обстоятелствата за ЦСКА. Заявявам го най-отговорно. Ако трябва Локомотив София да играе. Който искат. Левски тази година не заслужи да играе. Който трябваше да си понесе отговорността си я понесе за всичко това. Тази година заслужихме да играем в УЕФА и ще играем там*.

7. Искам да разкрия една тайна. Вие можете ли да си представите какъв е приносът на Христолов за изграждането на този футболист**? Той е придобит за 40 чифта футболни обувки. И мога да го докажа.

6. Върнахме си Гонзо, който е наше ново-старо попълнение. Той тук при нас прави своята втора младост и се връща към страхотната си форма от 2000–2001 година

5. България има 1400-годишна история, докато тяхната държава е създадена изкуствено. Ние не сме заводски отбор, а носим името на един от най-големите герои в нашата история.

4. Ние не сме военни, за да поставяме ултиматуми. Левски е достатъчно силен отбор и определено няма вариант да отпаднем от БАТЕ. Имаме състав, имаме футболисти, треньор, имаме публика, материална база, имаме и финансов капацитет да продължим. Най-вече имаме нужното майсторство.

3. Когато очакванията към отбора са толкова големи, а резултатите - не ги оправдават, треньорът е длъжен да поеме отговорност.

2. На милионите фенове на Левски искам да кажа: пилците се броят след реванша с БАТЕ Борисов. Левски има място в Шампионската лига и може да го извоюва за втори път.

1. Не сме си правили илюзии, че имаме отбор за Шампионската лига. Шансът ни помогна да участваме и ни даде такъв противник, че бяхме длъжни да го отстраним. Но като всички в България и като българския спорт на Олимпиадата и ние се окъкахме! Това е истината.

И разбира се - това, което е вече извън всякакви класации.

Батков е толкова култов, че отдавна е заслужил да му бъде посветен чалга хит. Ето, футболисти, мутри и какво ли не облажиха, а Борат не го огря с ода в любимия на народа жанр. Имам и друга идея - съвсем истинска марионетка на Тошко със засукани мустаци и морави бузки. Ще помагаш ли с осъществяването?

* Поне тук не излъга.

** Георги Христов, когото Левски от своя страна взе без трансферна сума от Ботев след решение на Арбитражната комисия към БФС.

3 коментара:

Анонимен каза...

Този не заслужава вниманието, което му отделяш.

plamenj каза...

Аз му отделям по един постинг на половин година... ти да видиш "сериозните" медии...

Анонимен каза...

Сичко му е култово но тва за Меркел ми скри топката направо :DDDDDD Kотбус!
Дънната точкая на бг футбола.

Публикуване на коментар