8.4.08

Името на цвета 2

Дадохте не малко интересни предложения, но в крайна сметка се получи нещо като изборите в Туркменистан - надпревара с един кандидат. Е, ще дам път на конформисткото в мен и ще именувам цвета Керемида / Керемидено. За кръстница се класира Ванина.

Керемида / КеремиденоГледай пак Ъндърграунд на Костурица, всъщност гледай го когато и колкото пъти можеш, и си припомни онзи безумно оптимистичен край - ще разбереш.

3 коментара:

Анонимен каза...

Може!Ама ,с тенденцията да се откажем от книжовния български,не е ли по-добре да пуснем в европейския шейкър щипка "цигла"/което си е керемида!/
и ...шейк,бейби,шейк...става
ЦИГЛЕРОТ!Хем много наше,хем европейско!Дайте да се вглеждаме в тенденциите,а то това КЕРЕМИДА си е заспало от преди !Много застой,дайте да променяме!!!

plamenj каза...

Тюх, за малко, но и циглата, подобно на киселото мляко и компютрите, не е нещо измислено от роден, български гений. Чуждица е - идва от немската дума Ziegel и ziegelrot ще е просто точен превод на керемидено.

Анонимен каза...

Да,де!Ама звучи европейски!Точно в унисон с новите тенденции за книжовния български!После ще разширим периметъра:фъргам,фащам,
опъни/ударение на о /ми вратата,руулам уфце и т.н.Щом знаеш немски,схващаш и английски!
Та такива работи!След някоя година ,ще разбереш ,че сме новатори с тази думичка!Шегичка!!!Малко тъжна,но шегичка!

Публикуване на коментар