7.5.07

Бележки 6

Гледам, намира се блога от хора, които търсят Душман. Ми да помогна. Горната снимка е на Виктория Книш от последната им колекция. Можеш да си купиш тениска от Мухоморка, Бордшоп и онлайн в На Тъмно.
_

Районът около Райчо Даскалов и Ангел Кънчев се превръща в център на качественото (и скъпо) похапване. На няколко метра един от друг са Брасери (мястото за фюжън кухня), Данис (не мисля, че трябва да обяснявам), а отскоро и Бистро TXT 99 (очевидно по някакъв начин наследник на магазина за дрехи, който се намираше там преди). Та за последното ми е думата - обстановката е много свежа, има нещо испанско, плетени столове и дълга дървена пейка до стената... менюто се състои от салати и сандвичи (който са си салати върху филийка) и всичко е на цени от 6-7 лева. Освен това там са и Джимис (където опукаха Клюна, не ми е от любимите места на веригата и без това), 12-те стола и Кибеа (в които не съм ходил).
_

Абе що ли се бутам да пиша ревюта преди да направя рисърч. Вертикалният надпис върху новата бутилка на Каменица май не е само "уникално решение", а и нещо като нов корпоративен стандарт за ИнБев. Ей го чешкия Старoпрамен как го раздава:

_

Има един момент при сватбите в Лом, нарича се танц на булката, която танцива с всеки, който си плати за това като пъхне банкнота в ръката й. Срещу това получава около 20 секунди, докато не дойде следващия. Странно, досега не съм го виждал.
_

И пак заведения. Вчера най-накрая се вдигнахме до Пасторанта на Цар Асен. Приятна атмосфера - пастелни стени, джуджавки навсякъде, приборите са оставени в кофичка на масата, а като изключим лекото забравяне в началото (бяхме самички в салона за непушачи) обслужването е добро. Пастата е най-добрата, която някога съм ял в ресторант, струва си.
_

Има нещо в жените, които се разкарват с пликчета на Севън секъндс или Етам по улиците. Не е като да мъкнеш торбичка на Била примерно.
_

Миналата седмица започнах да чета Разходката на пан Броучек из XV столетие на Сватоплук Чех. Интересна е, а самият пан Броучек е чешкия еквивалент на бай Ганьо. В четвъртък, обаче останових, че в книгат липсват страници 49-64, за сметка на 37-48, които са отпечатани (подвързани) два пъти. Веднага драснах мейл на издателство Еднорог, а на следващия ден получих отговор, че мога да заменя моя екземпляр за друг в офиса им на Дондуков. Thumbs up! Но си преглеждай книжките преди да ги купиш все пак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар