1.11.10

Разни 82

Според тази книга Буенос Айрес е столицата на футбола. Може и да е така, може - само като гледаш снимките усещаш страстта.

А, както се оказва, родното място на аржентинския футбол е Глазгоу, Шотландия. Как ти звучат МакМарадона и МакМеси?

Кой британски вестник има най-голяма успеваемост при слуховете за трансфери? Първото място е с 33%, смятай колко глупости се изписват.

Английският футбол е поредната тема, пренесена върху шаблона на картата на Лондонското метро. Даже не ми се проверява, колко такива съм представял тук. Като цяло не особено вдъхновен опит, с изключения на няколко хитри имена на станции, като Димитър Барбикан, хаха.

Най-голямото и най-красиво поднесено изследване на навиците на потребителите в интернет. България липсва, но дори и без да имаш бизнес и маркетингови интереси в сферата, е любопитно да разцъкаш.

Кой сега е на последно място? Запознай се с аутсайдерите в Гугъл. (от)

Дърпи (или както се предполага да се произнесе името му) е хитро приложение, което ти позволява да "теглиш" музиката от Ютюб клипове.

Как се развиват миймовете в Туитър и как да отличиш истинска вълна от манипулирана.

А сега малко музика: Улф Парейд, Кидс ъф 88, Ню Йънг Пони Клъб, Батс, Флайт Фасилитис, Колдкът, Литъл Буутс, Супербюс, Агностик, Стив Аоки.

Като поприключиш с музикалните линкове, може да се прехвърлиш на Тилош - унгарско радио, започнало като нелегално в началото на 90-те и за наше щастие оцеляло и досега, Тилош (името означава забранено на унгарски) е всичко, което десетките софийски профилирани станции нямат. Предимно електроника и джаз, но отворено към всякаква музика от всякакви стилове и времена. Може да пропуснеш сутрините, когато се говори повече (което може би е хубаво, ако разбираш унгарски).

Серията минималистични картини Ландшафт с къща, за която писах тук, вече и като поредица палитри в Калърлавърс.

Хакобо Санела прави нещо такова с дрехите, с които е облечен всеки ден.

А ако искаш още и още минимализъм, прегледай стилната поредица известни лога, опростени до цветни кръгчета. (и тук)

Ах, да, и преглед на целия цирк около осуетения нелеп ребрандинг на Гап.

Концептуалните японски автомобили от 50-те години до сега.

Чудесен пълен архив на рекламните плакати за фестивала Сан Фермин в Памплона - онзи, при който заблудени туристи търчат пред биковете по улиците на града. Нещо като история на изкуството през 20. век.

Изкуството на хотелските стикери за багаж. И тук изкуство, да.

60 плаката на класически Блексплотейшън филми.

Красотата в старите карти (както и начин да кракнеш ограниченията в иначе богатия и безплатен архив на Би Би Си, срещу което мрънках преди време).

И за финал на винтидж линковете - над 450 хиляди корици на класически комикси и списания.

Картините на колумбиеца Фернандо Ботеро - един от редките случай, когато хуморът намира място в живопистта, без резултатът да изглежда нелепо.

Всичко, което трябва да знаеш за националния брандинг (както името на сайта уместно подсказва), т. е. що-годе всичко, което безотговорните за това в България не знаят.

И един блог, изцяло за марките, в чиито лога и имена има животни. Благодатна тема, която съм споменавал няколко пъти досега в Разни.

Изумителна видео инсталация, проследяваща 600-годишната история на Часовниковата кула Орлой в Прага.

Как се прави най-добрата пица в Бруклин, Ню Йорк, света... Кратко филмче за Доменико ДеМарко, който прави точно това в последните 50 години.

За хората, които са намерили нещо интересно и в двете клипчета отгоре - специализиран сайт за чешката национална кухня и ресторантите, в които може да и се насладиш.

Не, това не е култ кум личността. По случай рождения ден на Путин, студентки се разхвъляха за календар, изпълнен с любовни послания към руския премиер.

Може би най-богатият ресурс за кръстове и езически символи. Отдели си време за да разгледаш всичко. Знаеш ли си, например, какво е болярски кръст?

Етимологичен речник на английския език. Нямаш си на идея, колко (може да) е забавно.

Азбука на четящите. Всъщност, красиво представяне на буквите от A до Z с по един герой от книга за всеки. Виж там какво не си чел и си попълни знанията.

Комплекс пък предлага достъпен гид към малко по-конвенционални и популярни шрифтове. Добър линк за начинаещи.

Това пък се явява нещо като сборна дипломна работа по типография на студентите Британското висше училище по изкуства и дизайн в Москва, с други думи - плакат и сборен шрифт.

Продукт на месеца. Категорично.

Всичко започва с рисунка на пълзяща жена. И се стига то тази впечатляваща серия графики.

Шопната или не? Провери сам на този сайт.

Съвременната хърватска архитектура в осъществени и бъдещи проекти. Гледай и се учи (това, ако го раздаваш архитект в България)

От Полша с любов - най-яките банди, артисти, хора, партита в 8 епизода с Ивар и Юлита.

Дриймъра се е запалил по по-една-иконка-на-ден. Прегледай какви ги върши.

300 кила чист сексапил. Или нещо подобно.

1 коментар:

онлайн магазин за лед прожектори каза...

Картината на жената е страхотна хахх по онова време по пищните са били по търсени, сега като че са клъощавите, но лед години пак ще се върне модата.Харесва ми идеята за един блог, изцяло за марките, в чиито лога и имена има животни. Наистина впечатляваща и изумителна видео инсталация, проследяваща 600-годишната история на Часовниковата кула Орлой в Прага.На скоро бях на почивка и съм удивена от този град, с толкова много катедрали и малки улички, по спокойно е като че ли там.Макар и чаят да ти се връзва по 4 лева хаха

Публикуване на коментар