26.4.10

Разни 75

Хайнекен търси талант. Виж новия интернет вайръл ексклузивно и за пръв път само тук. Топъл, топъл... т. е. студен, ледено студен!

Логото на Уикипедия обяснено и описано, плюс малко история.

Малки зелени човчета от цял свят в любопитна и красива инсталация на Майя Баркай. (историята на берлинското)

Награди! Награди за най-добрите опаковки на годината в специализирания блог Дайлайн.

Оамос - търсачка, която забавлява.

Ландшафт с къща - богатството на минимализма оживява на платно под формата на цикъл от 58 картини от Мария Зайкина. Може да прочетеш дългичкото обяснение на серията, но и без него ще усетиш, колко силно са използвани цветовете.

Двама интересни илюстратора - Леся Черниш и Майкъл Блейн Майърс.

Виртуална разходка в Сикстинската капела.

Как МВР изисква абсолютно незаконно трафични данни.

В хиперкомерсиализирания и регулиран свят на Формула 1 пилотските каски напоследък са свръхмодерен уред, но и единствената, мара и малка площ, оставена за индивидуализъм. Ето няколко галерии с каските от този сезон. Имаш ли си фаворит?

Всичко, което трябва да знаеш за новата 100-доларова банкнота.

През лятото на 1899 г. на панаир в Бирмингам няколко играча на Астън Вила предизвикват спринтьора Бил Дав, който тогава е треньор в лондонския отбор на Темз Айрънуъркс, на надбягване. Както може да се очаква, през цялото време гледат гърба на Бил, а на финала се оказва, че нямат пари да си изплатят облога. Измъкват се, като чопват няколко от характерните за Вила фланелки във винено червено и светло синьо. Екипите идват дюшеш на лондончани, които скоро след това сменят името си на Уест Хем Юнайтед и заиграват със същите цветове. Много вероятно е, историята да е измислена, но звучи забавно. Още за екипите в онази и по-късни епохи тук.

8-битовите игри атакуват Ню Йорк. Фантастично видео!

Попаднах на туристическото лого на Сърбия случайно - на био панаира пред Народния театър миналата седмица. Откакто преди 3 години писах за изтъркването на сърцето като символ в подобни лога, са се появили поне още дузина примера за употребата му в такъв контекст. И в случая със Сърбия няма нищо оригинално, още повече, че хитринката изчезва при изписване на кирилица. Но пък е някак симпатично и около един милион пъти по-добро от българската мацаница.

Марсилия, Лондон, Ню Йорк, Токио, Венеция, Берлин и Лос Анджелис в пискели.

Дефинирай ми лукс? Бентли Континентал с външна облицовка от крокодилска кожа!

За нередности в София - Столичният инспекторат си има форум, където можеш да подадеш сигнал.

Рекламна агенция с катастрофални пророчески способности. Световен мир - защо не?

Тяло-дъга от портфолиото на Олга Фелдман.

Наско Курдов е не-човек... такова, не-футболист!

Домакинската работа може да бъде толкова, толкова, толкова секси. Ура за бельото на Дамарис, режисурата на Джъстин Андерсън, музиката на Пит Дигънс и дупето на Лорън Макавой.

Няколко кратки: Телбодград, кубична еко форма за Кока-Кола, топ 100 секси реклами, Леймбук, музикални чартове, тейк ауей капачета, целуващи се момичета, немски дизайн, актуални лого тенденции.

Плюс два кратки типографски линка: особености и видове серифни шрифтове и Тайпкит, с който може да добавиш оригинални шрифтове към дизайна на сайта си.

Пай се, Старбъкс, иде Кедбъри! (засега само във Великобритания)

Любопитна снимка от средата на 90-те - един от най-великите вратари в историята Петер Шмайхел и синът му Каспер на 10-ина годинки. Каспер сега също е вратар, преди 2 сезона получи шанс да пази в първия отбор на Ман Сити и се представи отлично, но след това трябваше да играе под наем в клубчета като Дарлингтън, Кардиф, Бъри и Фолкърк, а сега е в Нотс Каунти.

Порно за пешеходци - ревю на уличните настилки в Испания.

Историята на Харибо, или как се става милионер с малко желатин, една брилянтна идея и много постоянство.

Стари фотографски ленти - намерени, спасени, проявени и изложени.

Интересна работа с преливки и цветове в лого портфолиото на Денис Оленик.

За финал - два сайта за изцяло отдадени на любовта към аспержите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар