19.11.10

Разни 83

Как Европа измисли цветовете през 18. век. Задълбочена изследване по темата - не съм го чел цялото, но ще му отделя подобаващо време най-скоро.

Тук може да намериш около 400 безценни стари книги, сканирани и достъпни напълно безплатно.

Стар Уорс Турс ви кани...

А ето кога ще се свърши с вестниците по света. Очаквай след 7-8 години тълпи американски туристи да се изсипват в България, само за да подържат в ръце истински хартиен Уикенд.

Разликата е в мустака, глупчо!

И да, време е да си пуснеш мустак. Ако си мъж най-вече.

Гении! Най-добрата автореклама на дизайнерско студио, което работи предимно с пивоварни и алкохолни компании - собствена марка бира, разбира се. Искам и аз.

Сребро, голо тяло и букви.

Бързи и кратки: гробът на Питър, дивото момче от Хановер, Малката Атлантида, Великата хърватска стена (от), уроци по ръчен италиански, винтидж фетиши, Конан О'Браян в Индия, италик, три пъти Де, гифли, списание XXXX.

Дейвид Линч представя интервюта на съвсем обикновени американци, срещнати на път, и се впечатлява.

Ромарио да не остане назад от батко Пеле пусна собствена линия реплики на фланелките на отборите, за които е играл - Фламенго, Васко, Флуминензе, Америка и национала. Е, остава по-назад, ама това е друга тема.

Еспресо, американо, капучино, трипло, меланж, бреве, ирландско, полско, кон пана, меланж... ясна и точна графика. А сега говори сърцето - как в калифорнийското кафене Интелигенция правят еспресо, капучино и кафе в сифон, наслада за ценители в черно-бяло.

Ако не знаеш, модно е готварските книги да бъдат нарисувани. Тъкмо няма да се притесняваш, че това, което си сътворил, съвсем не прилича на снимката. Ето още една от Кейти Шели.

Хелоу, Кити, Кати, Мифи!

Чудесни работи от датския илюстратор Мадс Берг. Дано стане по-богат и по-известен.

Метро карта на пъбовете в Лондонското Сити. Повече не ти трябва.

Тим Хауърд, Джулия Манкузо, Амар Студамайър, Кели Слейтър, женският отбор на САЩ по водна топка и още известни спортисти - голи-голенички в специалното издание за 2010 на списанието на И Ес Пи Ен.

Целият свят (а не само финландците) обича свастиката преди да се пръкне един провален австрийски художник и да прецака света. И свастиката.

Уеб инструменти за търсене на изображения по различни критерии, все някога ще ти се наложи.

Типографски карти на света.

Вариации на тема хералдически изправен лъв от чешките държавни институции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар