13.10.08

Разрез

Вижуал Кът България предствя 23 български студия и дизайнери, предимно графични (споко, Юлиян Тахов го няма), като на всеки е посветена отделна кóла. При подвързването те се комбинират на случаен принцип и всяко едно копие на книгата е уникално. Интересно е, че Вижуал Кът България е на практика дипломна работа на Андреан Нешев от Фаххохшуле Дюселдорф, но представлява единствения обзор на българския дизайн, при това представителен отвсякъде, правен някога. Освен многото шарени картинки, което не е малко само по себе си, вътре има интервюта и контакти на участниците, така че ако си харесаш някого, да можеш директно да му врътнеш един мейл.

Книгата беше представена в началото на Нощта на дизайна, от своя страна част от първото българско биенале на дизайна, миналата събота. Самата изложба на Шипка 6, която още тече в рамките на биеналето няма смисъл да посещаваш, освен ако не си на някакви повдигащи наркотици, защото положението е отчайващо, честно. Вижуал Кът обаче си заслужава напълно. 360+ страници, 1.2 килограма, 60 лева.

Повече информация в списание Едно и на официалната страница.

5 коментара:

Васил каза...

Какво не ти хареса на изложението че пак се правиш на Вечния отегчен от живота култов дизайнер - една твоя поза, кояото лека-полека взе да ми лази по нервите ? ЗА тия условия които имаме тука изложението си беше на прилично добро ниво - все пак българския дизайн се прави от отделни хора, не от екипи.
Може би не трябва да мериш със западен аршин...

Bruce Wayne каза...

съдейки по корицата ми се виждат много 60 лева. има ли я по книжарниците? ти купи ли си я всъщност?

plamenj каза...

Mножко са, но не съм виждал издание от подобен калибър (или както се казва там) на по-ниска цена.

Купих я. Жанет 45 са издателите и предполагам в скоро време ще я има по книжарниците. http://books.janet45.com/news/122

plamenj каза...

Всъщност, този линк ще ти е по-полезен: http://books.janet45.com/books/434 Че и отстъпка има ;-)

Анонимен каза...

Книжката си я бива, сайта - недоумявам........

Публикуване на коментар