22.4.08

Бележки 11

Бътчерс на Шейново е подходящо за обяд в работно време - заради салатите, сандвичите и ласито, както и за уютни вечери през уикенда - заради антипастите, интересните ястия и червеното вино. Но се случва така, че все го посещаваме по обяд в събота. Обстановката е неглижираща - със скърцащи столове, протрити маси, отворена към основния салон кухня и непринудено обслужване. Продуктите са хамон, салчичон, артишок, каперси, синьо сирене, пармезан, печени чушки и прочее средиземноморски благини. Езиците са испански и немски, може и български.
_

Плакатафалка ис бак фром дъ дед! Джъст лайк Джизъс Крайст. Джизъс!
_

Забелязал ли си как хората около теб изчезват - заминават за някъде, напускат фирмата, спират да се обаждат и да пишат по кю? За някои от тях съжаляваш, за някои - не, все пак си около теб има други хора, нови приятели. Е, аз се уморявам да търся нови - да загубиш някого е толкова по-лесно и бързо от това да го спечелиш... неоправдана инвестиция го наречи ако искаш.
_

Вчера счупих една от сватбените ни чаши за вино :-( Не е на хубаво тая работа.
_

Не искам да кажа, че компания като Нестле не проучва пазара и не познава клиентите си, но в случая с "3 в 1" всичко изглежда сякаш бранд мениджърът си е решил, че таргет са младите, енергични хора с доходи над средните и това е - трупка, няма шаване. Първо беше кампанията "неочаквано добра комбинация", в която на 20-годишни се вменяваше, че са едновременно каскадьори, филателисти и нотариуси, после дойде партньорството с Упсърт, на което, признавам, дължим една готина радио реклама. Доскоро се въртеше досаден клип, гаврещ се с телешопинга, сега е ред на някакви 3D келеши. Не, че продажбите са лоши, очевидно имат успех, но по мой наблюдения, поне, "3 в 1" си купуват най-вече по-възрастни хора с по-ниски доходи. За тях кафето не е по никакъв начин статус символ или социализиращ повод, а нещо което гълтат набързо, на крак.
_

Два топли дни в София са достатъчни за да се направи следния извод: комбинацията ниска талия + розови прашки се радва на твърде голяма и необяснима популярност.

5 коментара:

охо каза...

Не се бой се!

Ние счупихме една от нашите сватбени чаши преди 3 години и все още сме живи и двамата.

plamenj каза...

Бе аз купих 2 нови такива за всеки случай още вчера. Все едно нищо не е станало.

Katz каза...

Аа, така няма да Го измамиш :-P

Анонимен каза...

извинявай аз му викам бучърс аржентински стек със земелкньодел ммм

plamenj каза...

Кнедли? Бре, не съм знаЯл.

Публикуване на коментар