16.4.08

Разни 34

Уау, толкова интересни линкове в това издание на Разни, че ще е срамота ако не прегледаш всичките!

Gasometer, Wien (Photo by Peter Korrak)През 1995 г. Виенската община поверява реконструкцията на 4 изградени през 19. век и в последствие изоставени газови хранилища в квартал Зимеринг на архитектите Жан Нувел, Манфред Веедорн, Вилхелм Холцбауер и студио Кооп Химелблау. През 2001 г. проектът, включващ апартаменти, музикална зала, кино, магазини, заведения и студентски общежития е завъшен за да се превърне в уникална общност - град в града. Причината да не посветя на Газометрите цял постинг е, че би придобил прекалено виждате-ли-как-се-прави-бе-нашенски-градоуправници-такива уклон. Засега само се колебая дали резултатът е по-красив или по-сюрреалистичен.

Популярната история за провала на Шевролет Нова в испаноезичните страни се оказва мит.

Хубавото на маркетинга на водка е, че не задължително по какъвто и да е начин да бъде обвързан със самия продукт. Норвежката Кристияния залага на еротичното изкуство. Червена точка!

Познаваш ли шрифтовете?

 CC Silar (http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Carpatho-Rusyn_sub-groups_-_Presov_area_Lemkos_%28left_side%29_and_Przemy%C5%9Bl_area_Ukrainians_in_original_goral_folk-costumes..jpg)Традиционни русински костюми. Русините са славянска етническа група в Украина, Словакия, Полша, Румъния. Имат наистина невероятни дървени църкви:


А ако се вгледаш внимателно в тази снимка, ще откриеш типичен представител на хонгконгската архитектура.

Лого-азбука.

Рентгеновата визия на Ник Вийзи.

Новото лого на Мултирама подхожда повече на закусвалня или фирма за детски играчки, а не на магазин за хардуер, но е много напред в сравнение със старото сухарско изпълнение.

Климатичните аномалии се случват тук и сега. Можем да ги спрем. Огилви за WWF кампания за климатичните аномалии. Всички криейтиви и медийни партньори тук.

Уолпейпъри.

Ако планираш да се задомиш в САЩ или просто търсиш лесни свалки може да се ориентираш по картата на необвързаните.

Направи си авто-герб със Сайън.

Не ги разбирам Епъл маниаците. Но явно става дума за любов. Тениската е тук.

Кулата на крайбрежните мъгли.

Да си ограничен и комплексиран не е пречка за това да списваш блог, даже напротив.

Що е изнасилване с пипала и още рядко задавани въпроси за Япония.

Мегаполисът Шанхай в снимки.

Ако Футурама беше реалност.

Кантата за кафето на Бах може и да не е толкова колоритна, колкото култовото Яж ми гъза на Моцарт, но е поредното доказателство, че и класиците са творили кръчмарска музика.

Молоко+ выпуск #5.

3 коментара:

elleni каза...

харесах си тамън няколко неща :)

ayreonautiqus каза...

"why do the porcelain Tanuki in front of stores, and people’s front doors have such outrageously large testicles?" - ОГИН!!! ОГИН СВЕТКА!!!

Иначе и роман да издадеш за Газометрите, нашенските градоуправници и държавоуправници няма да станат по-малки пустиняци...

Пламен каза...

Не случайно са Seldom asked questions ;-)

Публикуване на коментар