4.4.08

Васко Нокътя

Или защо е добре рекламните снимки да се ретушират.

От най-долната невзрачна част на плаката разбираме, че утре Васил Найденов ще открие за фирма с нечетимо име "новият мебелен дом на София". Водещ ще бъде, тадададада... Ники Кънчев, а входът, представи си, ще е свободен. Непонятна за мен е структурата на рекламата, която подхожда по-скоро за концерт на певеца, но не и за каквото и да е събитие или обект, информацията за които е сбутана на по-малко от 1/4 от площта й.

Нека уточня - Кеца е единствения от едновремешните естрадни мастодонти, който прави адекватна на съвремието ни музика, за което заслужава уважение. Това не променя факта, че годинките вече му личат сериозно, както и че за външността си се грижи ексклузивно самият той, а не някакви модерни стилисти, които биха се постарали да замажат някои недостатъци.

В центъра на плаката се мъдри съсухрената ръка на Васко, увенчана с не особено апетитния нокът на показалеца му. Да не се изрязва един ноктите на ръката, характерно за мъже, принадлежащи към дадени социални групи и прослойки, е безспорно удобно за човъркане в ушите, между зъбите и разни други теснички места. Но не смятам, че е удачен акцент в каквато и да е реклама. Най-вече ако, както е в случая, нокътят е с неравномерна пигментация, което може да говори и за, кхъ, нечистотата му...

1 коментар:

Katz каза...

Супер попадение и много правилни разсъждения.

Публикуване на коментар