29.3.07

Джаджи

Ако трябва да определя настроението на този постинг то ще е “мрънкаво”. Ще мрънкам за недостатъците и дефектите, които уж качествени продукти на престижни фирми имат - в джаджи, на които се радваш при покупката съвсем скоро се оказва, че има скрити великденски яйца, ама неприятни.

Самсунг DVD-HR730 ни е коледния подарък. Ей, много яко - DVD плеър, записвачка, тв тунер и харддиск, на който може да си записваш предавания от телевизията, можеш дори да си кепчърваш видео от камерата. Като видео, ама без касети! Плейва и разни други формати, т. е. край на клеченето пред компютъра. Записва с 5 нива на качеството - тама кожеш да си запишеш 56301-и епизод на Дързост и красота на най-ниското качество, тъй или иначе ще го изтриеш после, а разни филми от HBO - на най-виско, да ти е шукарно като си ги хвърлиш после на диск. Ей там обаче идва проблема - записите на диск не се четат на други устрройства. Егати!

Сони NW-E003F е истински уокмен. Не, не е това, на което пуберите викат емпетройка. Буквално не е - защото не плейва mp3, а музика се качва (и сваля) само със специална програмка на Sony, няма копи-пейст, к'ви са тия работи. А иначе си е идеален, чуден - супер мъничък, диодният дисплей е вграден по такъв начин, че все едни надписите се появяват директно върху пластмасата (готинко е, използват го и за Z610i), има си радио, зарежда се през usb, а управлението е супер минималистично - само 5 бутона (без холда).

Никон Куулпикс S9 - да, знам, че нямам право да мрънкам, особено на фона на предишния буклук от Дейзи (не си купувайте разни там фотоклипове, диви и не знам какво още продават). Никон е супер марка, фотаджийска - точно такова искахме да си купим, но на Канон по-аматьорските модели са си наистина аматьорски, та затова Никон. 6 мпикс, 3х оптичен зуум, тънък и лек, видео със звук, чете sd карти, li-ion батерия... cамо един кусур има - много му е силна светкавицата, което означава, че всички обекти снимани на по-малко от 2 метра се осветяват по един странен начин.

Сименс C75 е един от моделите, които излязоха, след като стана ясно, че Сименс нещо не се справят с мобилните телефони и смятат да шитнат поделението на Бенкю (които пък съвсем не се оправиха и сега ще го закрият съвсем). Не, не са софтуерни проблеми - преди няколко седмци се прецака батерията - оригинална, на година и нещо, ама се прецака. Сега издеянва по ден-два, при това без да говоря. А преди - седмица, при това с редовна злоупотреба с игрите. Та сега си търся батерия.

2 коментара:

Анонимен каза...

краси: Пропуснал си да споменеш и моята Nokia 6230 - супер телефон, ама напоследък се изключва сам - как го прави така и не разбрах

Нищо, сега чакаме iPhone / http://www.apple.com/iphone/ ;-) ама няма да го даваме на Ема

plamenj каза...

мда, драфта е от оня ден...

Публикуване на коментар