12.3.07

Разни 6

Имаш 10 минути. Аз изброих 103 от 192.

Не кибрит, а запалка!

Защо по дяволите анимето, дори високобюджетно и хитово, никога не стига големият екран в България и трябва да се ровиш из разни торенти да се добереш до него. Е, от месец май почва ровенето за новият филм на Сатоши Кон - Паприка (Паприка, представи си, е кодовото име, с което сайбърпсихиатърка се набутва в сънищата на пациентите си)

Мексико сити от въздуха. Макар и с не особено добро качество, има впечатляващи кадри - разгледай квартала от идентични малки къщички и тогава се оплаквай от панелките.

Заха Хадид е един от най-великите съвременни архитекти / дизайнери. Сайтът й е доста объркан (концептуален?). За сметка на това в Дизайнбум има кратичко интервю с нея + малка галерия.

А аз си мислех, че селянията със семките е разпространена само в близки географски ширини и дължини - от Сърбия до Турция примерно. Надявам се нефта да свърши скоро, всички да минат на био-гориво и да забранят злоупотребата с ресурсите за него.

Списание Ева с пикториъл на Ева Херцигова "по бельо и брилянти" в мартенския си брой. Уау! Да не сменяме концепцията?

Кофти история: едната страна; другата

Скоро да си гледал филм на Алън Смити с Джордж Спелвин? :-)

Един сайт с мотото Killing Productivity, Monday - Friday. Ако шефът те пита, не съм го препоръчал аз.

It's like strange mental powers when all you need is a fist.
Like x-ray laser vision that puts your mind in a twist.
And isn't it psionic...don't you think?

Ахаха.. малко е стара песента, но текста го помним всички. Ето ти още алтернативи.

В ей този кофишоп плащаш толкова, колкото искаш. Град Къркланд, щата Уошингтън.

В неделя гледах Служих на английския крал (което би трябвало да се преведе Сервирах на английския крал, ама нейсе) на Иржи Менцел по книгата на Бохумил Храбал и с Иван Бърнев в главната роля. Типичен не европейски, а източно-европейски филм - заради неповторимата ирония, комичния начин да се представят адски сериозни събития (не, не говоря за "пародия", различно е), разточителността на гола женска плът, горчивия смях - все неща, които правят от чешките, сръбските и други "нашенски" филми неповторими.

Няма коментари:

Публикуване на коментар