25.10.11

Разни 94

Знаеш, че по темата ми трябва малко, а това хич не е малко - Притежавай цвят е проект на Дулукс и УНИЦЕФ, с който можеш да си заплюеш цвят срещу малко (или голямо, що не) дарение за организацията. Сайтът предлага и някои интересни статистики за тенденциите в избирането на любими цветове.

Освен това, Акзо Нобел, компанията, която притежава Дулукс е решила да обедини под обща идентичност марките си бои на различни пазари, сред които и продаваните тук Левис, Маршал, Садолин и Сикенс, и го прави по интересен и обществено ангажиран начин.

Не, честно, колко наистина? Проект, сравняващ броя на хората, засегнати или участвали в значими исторически събития, с приятелите ти в социалните мрежи. Въпрос на мащаб.

И ний сме дали нещо на света (тоя път без майтап): българска тренировъчна торба.

Ако случайно си проспал Световното по ръгби (или си гледал неразбиращо вълничките в пинтата Гинес, докато до теб едри мъже крещят с все сила), то това видео вече не може да те остави безучастен. Правилата на играта са обяснени... абе, в най-добрите традиции на Акс (че и отгоре). Впрочем, шампиони станаха ол блекс.

Като начало нарисувай човече... И гледай какво става.

Виждал ли си банкнота от 2 долара? Такива има, но се срещат толкова рядко в обращение, че много хора ги мислят за ментета.

В това време Окупирай Уолстрийт вдъхновява едни хора да разкрасяват 1-доларовите банкноти.

А спинтрията е едно от онези абсурдно гениални изобретения на древния Рим - монета, показваща на проститутките, каква услуга конкретно се очаква да предоставят. Пробвай се с тези.

Форест & Боб е марка за бельо, която в последно време впечатлява с красиви убер-секси клипове, като тези двата.

Стрийт арт във Стрийт вю.

Едва ли имаш нужда от още вдъхновение, за да пожелаеш, да произвеждаш нещо с ръцете си, но тази поредица от кратки филмчета заслужава внимание и предизвиква уважение - започваме с Дестилаторът, следва Ножарят и други.

Котката на Шрьодингер и още иначе скучна физика, обяснени по увлекателен начин в клипчета от по 1-2 минутки.

Савьор (сам по себе си отличен кулинарен сайт) подрежда най-добрите фууд блогове от цял свят, Делишс дейс изрежда неочаквано дълъг списък на блогъри, написали готварски книги и ако това не ти е достатъчно, може да се присъединиш към тези онлайн кулинарни общности - Пънчфорк и Годжий. Бон апети!

Еволюция: Дизайнът на скоростомерите на Шевролет от 1941 до 2011 г. в елегантна минималистична визия.

Ако това, то онова е удобен сайт, който ти позволява да вържеш множество социални мрежи и приложения. Пробвай и кажи дали работи добре. Или просто се барни в подходящи маратонки.

Анимирана азбука - простичка идея, великолепно изпълнение.

Фабиан Кариоло.

Карта на кабелите, минаващи под морската повърхност в цял свят. Какви неща имало в интернет.

Шрапнел, бойкот, сандвич, силует, гилотина, саксофон... искаш ли името ти да стане съществително? (от)

Лични печати? Почти толкова добро, колкото лични гербове.

О, не, сигурен си, че Обама не казва това, но е трудно да го повярваш. Лошо четене по устни? Не, дяволски добро.

Двете бирени открития на месеца - истински шоколадов сайт за португалската Сагреш (3 пъти ура за този, който ми намери бирата) и култови Луча Либре етикети от Мексико.

Ти знаеш ли, че имаш животински / анимационни очи?

Европеана - културна съкровищница на Европа, с малко кофти навигация, но с връзки към много ценни ресурси.

Какво ще стане, ако комбинираш всеки сентърфолд на Плейбой по десетилетия? Мацаница, може би. (Иначе, ако погледнем по-научно, забелязва се една тенденция от тъмно към русо и към свиване на краката)

А Плейбой Клуб е най-очаквания сериал на сезона. Битиви, Нова, Тивиседем нещо?

Шарън Стоун, 1983.

Избери си сам - да прочетеш страховитата история на набучения череп на пирата Клаус Стортебекер или да разгледаш тези многоцветни черепи от мъниста.

Ако Тилош трябва да ти е онлайн радиото за музика, Монокъл 24 (точно така, от списанието) трябва да ти е онлайн радиото за политически, културни и обществени дискусии.

Спички? Не, с футболисти. Винтидж кибритени кутийки от СССР, Чехословакия, Унгария.

Граждани срещу престъпното наливане на по-малко бира в халбите - следващото голямо нещо в политиката след Пиратската партия и Окупирай Уолстрийт, помнете ми думата!

Ехааа, блогът щеше да изглежда супер в Геоситис!

Обезглавени животни печели наградата за най-креативно представяне на фотоблог.

Зомби карта на света. Какво!? Ми да...

Библиотека с 580 материала, класифицирани по вид, цвят, произход, употреба, плътност, шумопоглъщане и какво ли още не. Все за нещо ще ти свърши работа.

Албуми от 80-те в комикс стилистика.

Коледа идва скоро (как така да не е скоро?), а този списък ще ти е от полза, ако случайно се чудиш, какво да ми подариш: Пакман укелеле, ушити лакомства, Дафт Пънк Кока-Кола сет, попарт кецове, захар на черепчета, тава за колебаещи се, Хелоу, чай ли търсиш, лисича шапка. Подаръка за рождения ден ще уточним по-късно.

Кратка история на филмовите надписи.

Що за човек не гледа порното, а задачките на черната дъска в кадър?

Гледайки полицейското насилие в "цивилизования" свят, все още не мога да проумея, как в началото на 60-те френската жандармерия смазва мирен протест на северноафрикански емигранти в Париж, избивайки над 100 невинни.

Батман е болен, Батман се бръсне, Батман в Американски Готам, Батман ака, Батман и Супермен търсят изгубено коте, булка Батман...

Ето така се свива джойнт (образователно видео).

И няколко бързи линка за чао: Макмания, 365 дни, германски демократични хулигани, Турбо, търкалящ се мост, 50 закуски от цял свят, Париж, най-великият отбор на света.

Всъщност, ако не ти се чака до следващите Разни, попреглеждай какво шервам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар