3.8.09

Полиграфия

Полиграфически комбинат "Димитър Благоев" ще се превърне в Полиграфия офис център. От сайта на проекта научаваме:
Полиграфия офис център е модерен офис комплекс клас А, който се намира в центъра на столицата, непосредствено до бул. "Цариградско шосе" основният път, свързващ София с черноморското крайбрежие. Транспортният капацитет на булеварда осигурява бърз достъп както с кола, така и с различни видове обществен транспорт, включително и метро.
Въх - този, който го е писал, явно никога не е попадал в легендарните задръствания по шосето! Нито пък е виждал схема на метрото, което поне на етап 2050 година не се предвижда да стига до сградата на Полиграфическия, пардон, Полиграфия. Вярно е, че Слънчев бряг се урбанизира и расте не с дни, а с часове, но не съм чул черноморският бряг да се е засилил към София (и слава Богу), така че по Цариградско може да стигнеш най-много до Околовръстното.
Идеята да се превърне в ултрамодерен офис комплекс стара сграда построена през 1950 г. звучи екстравагантно и амбициозно. Комбинацията от завладяващия лукс на старата архитектура, перфектната локация и бъдещите подобрения са нещата, които правят концепцията толкова забележителна.
Я, заинтригуваха ме! Да видим как ще бъда завладян:
Нови сгради с модерни стъклени фасади и декоративни водни и зелени площи във втора фаза.
А, това ли било? Ръчкаме един атриум с остъклена фасада насред старото, мятаме една боя и готово. Може и фонтанче да вдигнем. Евентуално. За да не уплашим потенциалните наематели пък навсякъде разхвърляме 3D визуализации вместо снимки на сградата, както е сега. Да не си помисли някой, че му продаваме вехт соц разкош. Много важно е всички картинки, че и логото да са на чорчек - по-модерно е някак си.

И още нещо - защо всички се бутат за офиси клас А? Не може ли нещо по-народно да вдигнат, например клас Б?

2 коментара:

Anton каза...

А 3D визуализациите са пълна скръб...

plamenj каза...

Сега забелязах, че на визуализациите са изчезнали и красивите дървета около сградата...

Публикуване на коментар