9.12.08

Бележки 16

На вниманието на четящите през RSS (пък и всички останали): в сайдбара под архива има нова анкета, моля попълнете.
_

Опитах се да направя подборка от любими песни. Получи се странен еклектичен списък с изпълнители като Депеш, Трики, Руутс, Фройндескрайс, Лефтфийлд, Арктик Мънкис, Джуно Реактор, Блър, Груув Армада, Бийсти Бойс, Кемикъл Брадърс, Иги Поп, Металика, Дафт Пънк, Нусрат, Нина Симон, Тийвъри, Джамирокуай, Тексас и Пропелърхедс. Постингът явно ще почака друга концепция.
_

На площадките в Кремиковци и гара Искър са бяха складирани около 600 хиляди бали или към 500 хиляди тона софийски боклук. Под заплахата от нови европейски санкции балите поеха към различни краища на страната. Пластмасови бутилки, найлонови торбички, стъкло, книги и вестници, скъсани чорапи, консервни кутии, фаянс, сперма, гнили домати, бели червеи... 500 хиляди тона грижливо опакована градска есенция, 600 хиляди къса чист човешки концентрат. Заповядай, България!
_

Добре де, кой излъга госпожиците в офиса, че ако постоянно тъпчат солети и ядки, се хранят здравословно и диетично?
_

Ходи обяснявай, че родните пивоварни не преписват като третокласници на контролно по математика. След като Загорка първа пусна премиалната си марка Кайзер в еднолитрова PET бутилка, а Карлсбег и Болярка отговориха с Холстен и Кингс в същия формат, скоро на пазара, и то посред зима, ще бъде пластмасовият Старопрамен на третия от големите играчи - Каменица.
_

Който познава хранителните ми навици знае, че съм нещо като антивегетарианец, но няма как да не му стане гадно на човек, като види купчините непродадени шарани на шести вечерта.
_

Има нещо адски лицемерно в начина, по който работодатели и икономисти оправдават рекордно ниското за ЕС ниво на заплащане в България с лошата производителност на труда. Наистина, възнагражденията са в права зависмост от производителността, но как се измерва тя? Ами като елемент от стойността на произведения продукт при равни други условия, която пък се определя от пазара. В момента българските фирми бълват продукти с ниска производствена себестойност, които продават на пазар с ниска покупателна способност. Параграф 22.

И това се случа докато ножицата между доходите на най-богатите и най-бедните се разтваря все повече. Да де, ама блондинката с джипка не яде по 100 кила кашкавал на месец, нито може да си купува по 2 яхти на седмица (може, ама дори на нея и стига акъла да не го прави). Икономически растеж ли?
_

Някой знае ли колко е бюджета на Военния телевизионен канал? И кой го гледа? Защото със сигурност войниците не го - в поделенията, както се сещаш, кабелна няма.
_

Ако нещо ти се губи добилият статут на забележителност син трамвай, то е защото тестовия му период приключи и всеки момент ще се отправи обратно към Хърватска. Междувременно общината продава бившия терен на Трамкар на бул. Борис III, като така се надява да събере парички, с които да финансира закупуването на 20-ина подобни нископодови мотриси - една струва към милион и 600 хиляди евро.
_

Утре е официалният празник на Плевен. Не забравяй да честитиш на плевенчани, ама и да пропуснеш, не е фатално - понеже датата е в кофти сезон, от няколко години има и още един през май.

9 коментара:

Анонимен каза...

Къде е подборката от музика, звучи перфектно :)

plamenj каза...

"Draft" ;-) Може да стане "published" някой ден, но не сега.

Анонимен каза...

Не се виждат резултатите от анкетата.

plamenj каза...

Така и трябва. Но PollDaddy не скрива линка (много хитро, а?)

Анонимен каза...

Да, затова си помислих, че не работи. Страничен ефект ли е или бъг :)

plamenj каза...

Бъг, по-скоро.

Unknown каза...

Точния бюджет не мога да ти кажа, но поне преди време беше един от най-добрите. Операторите ходеха с лъскави-лъскави камери, бяха поръчали техника за незнамси колко милиона, пращат екипи къде ли не...

Анонимен каза...

и всеки от тези два "празника" на Плев/нята се подправя с невероятна цигания от набързо построени сергии на централния площад, в които се предлаган по традиция непродаваеми евтинии!
Бедни ми, Вавилоне, къде са ти хората?...

plamenj каза...

@Borislav

Абе имам една случка с тях, но... Сега гледам, че и сайт си имат: http://mtc.eamci.bg Интересно е, че при 24-часова програма едва около 7 са посветени на нещо военно (освен ако американските b-movie екшъни не минават за образователни филми)

Публикуване на коментар