25.11.08

Приятели

Фейсбук победи, дразнещият Майспейс и суховатият Линкдин загубиха. Всеки има профил във Фейсбук, а който няма ще си направи. Вервай ми. Но обръщал ли си внимание на следното:

1. С колко от Фейсбук приятелите ти се срещаш поне веднъж седмично?
2. Колко от Фейсбук приятелите ти не си виждал от една година?
3. А колко не си виждал на живо никога?

Всеки активен потребител на социалната мрежа би следвало да има поне един във всяка категория. И според мен именно тези, които попадат във втория списък, са същността на Фейсбук.

12 коментара:

Marmalad Shipkofff каза...

фейсбук-клюкарницата на света!

Inks каза...

Kato imam predwid, che po-goliama chast ot kolegite mi w ofisa i w uni sa mi priateli wxw FB, neshtata izglejdat dosta dobre. + otgowora na tretia wxpros e 0, no towa si e moi lichen izbor, predpolagam, che ne wsichki sa taka.

Анонимен каза...

Година е много, но съм съгласен с твърдението.

Относно третата група пък подкрепям Ванина.

Само консенсуси тоя път :-D

DESi каза...

И аз, като редовно зяпаща снимките там, съм напълно съгласна с мнението ти. А иначе бях ужасно против в началото. :)

apieceofme каза...

1. С около 10%- веднъж седмично, с около 20-30%- веднъж месечно.

2. Още не се е събрало година за повечето, но скоро може да се окаже, че с половината не съм се виждали от година :(

3. Поне 10% са приятели на мои приятели или приятели на мои познати и т.н., които никога не съм виждала.

Подкрепям мнението за клюкарница :D , но както и преди съм споменавала, това е най-лесния начин за комуникация с хора, които живеят на другия край на света, пък и по-близо, и за мен плюсовете са повече от минусите :)

plamenj каза...

Относно "клюкарницата" - нещо, което противниците на Фейсбук не отчитат, е че там всеки може да определи собственото си ниво на, хм, privacy - ако искаш пускаш снимки, ако искаш декларираш, че си нечие гадже, ако искаш коментираш, ако искаш разкарваш приятел...

Анонимен каза...

сравнението с линктин и майспейс не е много уместно. знаеш добра, че едното е бизнес мрежа, а другото - приоритетно MusicSpace.

plamenj каза...

Напротив, и трите стартират с много сходна функционалност и близка концепция. Едва на по-късен етап Фейсбук стана по-шарен и разнообразен от Линкдин. А музиката наистина спасява Майспейс от умиране, но май това стана неволно от тяхна страна.

Анонимен каза...

still, it's out there. никой не качва снимки от последното си повръщане в линктин и обикновено статусът ти е currently working on some business shiitake, а не - currently crying my red eyeballs out moaning over the dead body of my precious candystick WHO CHEATED ON ME WITH MY BEST FRIEND that little fuck stinking asshole.

грах

Анонимен каза...

като цяло добре че е фейсбук, че иначе няма да рзбера кой се оженил, кой родил, кой е в бг... аз съм в категорията "кой от приятелите си не сте виждали повече от 5 години" хихихи

Анонимен каза...

От 197 приятеля се срещам веднъж седмично с 82-ма, някои срещам 5-6 пъти годишно, имам към 10, които познавам само от блогове и чатове и двама, които не познавам почти никак. Има и 6-7 човека, които не съм виждала от 2 години, че и повече. Но като цяло фейсбук за мен е нещо много полезно, изключвайки глупавите видеота, анкети, а защото се правят покани за купони, за презентации, лекции, и се пускат снимки, които ме правят носталгична :)

Bruce Wayne каза...

има файда от фейса, не е като някой да си загуби паролата за icq и да ми се загуби от полезрението за 3 години примерно...

Публикуване на коментар